Läti tahab täna teha suure mängu

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Läti hokikoondise alustalad Teodors Bļugers ja Rūdolfs Balcers Bratislava jäähallis
Läti hokikoondise alustalad Teodors Bļugers ja Rūdolfs Balcers Bratislava jäähallis Foto: Edijs Pālens / LETA/Scanpix

Jäähoki maailmameistrivõistlustel Slovakkias kohtub täna meie lõunanaabrite koondis nimeka Tšehhiga. Lätlased võitsid viimases mängus 3:0 autsaider Itaaliat, samas kui tšehhid kaotasid sama skooriga turniiri ühele favoriidile Venemaale.

Lätlased loodavad tänaõhtuses matšis uuele põlvkonnale. On ka põhjust. Läti koondises on kaks NHLis mängivat noort ründajat – 22-aastane Rudolfs Balcers Ottawa Senatorsist ja 24-aastane Teodors Blugers Pittsburgh Penguinsist.

Balcers lõi Bratislavas laupäeval Austria vastu Läti koondise MMi esimese värava ja andis ka kolm resultatiivset söötu. Kaotusmängus 1:3 Šveitsile ja võidumängus Itaalia üle lisas ta oma kontosse veel kaks resultatiivsuspunkti.

Blugers, kes Pittsburghis tuntakse rohkem Teddy nime all, ei osalenud kerge vigastuse tõttu Läti koondise ettevalmistuslaagris, on samuti hästi alustanud. Koos kapteni Lauris Darzinšiga moodustab NHLi ründepaar paljulubava trio.

Läti koondise peatreener Bob Hartley sõnul ei ole võimalik nende meeste tähtsust üle hinnata.

«Balcers ongi tõeline litrivõlur, ta leiab litri ja litter tema. Võrratu jõud Läti koondisele,» ütles kanadalane.

«Blugers on ründaja kohta väga hea kaitsemängija. Pittsburghis kasvab temast kindlasti suurepärane proff,» rääkis Hartley.

Balcers, kes avaldas muljet juba eelmisel MM-l jäi tagasihoidlikuks: «Jah, on asju, milles ma olen paremaks läinud, kuid rohkem on neid detaile, mille kallal pean veel kõvasti vaeva nägema. See on alles algus, üritan iga mänguga edasi areneda.»

Tagasi Euroopa suurema mõõdulistel hokiväljakutel ei tunne Läti ründaja end veel piisavalt kindlalt.

«Euroopa jääl on mängijal rohkem aega. Võid vaadata, kuhu sööta, mida litriga pihta hakata ja teha seda sekund – poolteist kauem kui NHLis. See pole harjumuspärane. Ja pole ka lihtsam. Palju sõltub meeskonnakaaslastest,» rääkis 22-aastane Ottawa Senatorsi ründaja.

Lisaks kahele Põhja-Ameerika hokiliigas leiba teenivale ründajale kuulub NHLi klubi Columbus Blue Jackets ridadesse ka lätlaste  väravavaht , 25-aastane Elvis Merzlikins.

Läti suur mäng Tšehhi vastu algab täna kl 21.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles