Naiste maailma esireket ja Roger Federer olid sunnitud Rooma turniiri pooleli jätma

Toimetas Silver Tabo
Copy
Roger Federer.
Roger Federer. Foto: ETTORE FERRARI / EPA

Rooma saviliivaväljakutel toimuvatest tenniseturniiridest pidid vigastuse tõttu enne veerandfinaalmänge loobuma nii naiste maailma esireket, jaapanlanna Naomi Osaka kui ka meeste endine maailma esireket, šveitslane Roger Federer (ATP 3.).

21-aastane Osaka andis käevigastuse tõttu väljakule astumata loobumisvõidu hollandlannale Kiki Bertensile (WTA 4.). «Ärkasin täna hommikul üles ning ei saanud piisavalt hästi oma pöialt liigutada. Püüdsin harjutada ning haarata oma reketit, kuid ma ei suutnud seda ning tundsin endiselt valu, kui püüdsin oma kätt erinevates suundades liigutada,» selgitas Osaka vasakut kätt tabanud vigastusest.

Naomi Osaka.
Naomi Osaka. Foto: ETTORE FERRARI / EPA

Bertens läheb seega laupäevases poolfinaalis vastamisi kas Suurbritannia esindaja Johanna Konta (WTA 42.) või tšehhitari Marketa Vondroušovaga (WTA 44.), kes lähevad omavahel vastamisi reede õhtupoolikul.

Kuna rumeenlanna Simona Halep (WTA 2.) jäi Roomas juba teises ringis alla Vondroušovale, siis säilitab Osaka järgmise nädala maailma edetabelis koha esireketina.

Teistes veerandfinaalides kohtuvad omavahel tšehhitar Karolina Pliškova (WTA 7.) ja valgevenelanna Victoria Azarenka (WTA 51.) ning teises ringis Eesti esireketi Anett Kontaveidi alistanud kreeklanna Maria Sakkari (WTA 39.) ja prantslanna Kristina Mladenovic (WTA 63.).

Meeste üksikmängu turniiril oleks pidanud 37-aastane Federer minema kaheksa parema seas vastamisi 20-aastase Kreeka komeedi Stefanos Tsitsipasega (ATP 7.), kuid loobus sellest mängust parema jala vigastuse tõttu.

«Olen pettunud, et ma ei saa täna võistelda. Ma pole 100 protsenti terve ning otsustasin pärast oma tiimiga nõupidamist, et ma ei mängi,» ütles neljakordne Rooma turniiri finalist Federer, kes osales tänavu Itaalias peetaval jõuproovil esimest korda pärast 2016. aastat.

Seega läheb Tsitsipas veerandfinaalis vastamisi kahe hispaanlase duellist võitjana väljuva tennisisti ehk kas Rafael Nadali (ATP 2.) või Fernando Verdascoga (ATP 38.).

Ülejäänud kahes veerandfinaalis asuvad kohta nelja parema seas püüdma maailma esireket, serblane Novak Djokovic ja argentiinlane Juan Martin del Potro (ATP 9.) ning argentiinlane Diego Schwartzman (ATP 24.) ja jaapanlane Kei Nishikori (ATP 6.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles