Dinosaurus, kes tõi võtmemängijad Kalevisse

Andres Vaher
, reporter
Copy
Rohkem kui kümnendi eest oli Donaldas Kairys (vasakul) Russell Bergmani autojuht ja tõlk, nüüd Kalevis peatreener ning ameeriklane ta abimees,
Rohkem kui kümnendi eest oli Donaldas Kairys (vasakul) Russell Bergmani autojuht ja tõlk, nüüd Kalevis peatreener ning ameeriklane ta abimees, Foto: Tairo Lutter / Postimees

Uue iseseisvusaja Eesti edukaim korvpallitreener Jaak Salumets jõudis äsja kaheksandasse elukümnesse, kuid on aktiivsest juhendajatööst ammu loobunud. BC Kalev/Cramo ameeriklasest abitreener Russell Bergman on 71-aastane, kujutades endast omamoodi dinosaurust, kes näinud eri tasemel korvpalli nii sünnimaal kui ka Venemaa avarustes, vahelduseks Kataris.

«Ma ei tea, kaua veel töötan. Olen tervem kui paljud viiekümnesed. Liigun ja jälgin toitumist, aga peamiselt aitavad mind geenid. Mu isa suri 92-aastaselt, ema on praegu 95. Ka mina ei tunne end põrmugi eakana, aga tean, et vanus on treenerikarjääris mu ainuke takistus,» ütleb ta jutuajamise jooksul korduvalt.

Bergmani tõi eelmise suve lõpul Eestisse Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys. Nende tutvus algas 2005. aastal Moskva oblasti Himkis. «Donaldasest sai Himkis mu tõlk, minust tema mentor. Mulle pakuti autot koos juhiga, aga...»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles