Hyundai WRC tiimi boss vastas talle hooaja alguses seoses Loebiga esitatud arupärimistele

Toimetas Silver Tabo
Copy
Andrea Adamo.
Andrea Adamo. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai autoralli meeskonna pealik Andrea Adamo tunnistas, et on hooaja alguses nendega liitunud üheksakordse maailmameistri Sebastien Loebi panusest meeskonnale üllatunud.

45-aastane prantslane kerkis eelmisel nädalavahetusel karjääri jooksul esimest korda Hyundaiga poodiumile, kui sai koos kaardilugeja Daniel Elenaga ajaloos esimest korda peetud Tšiili rallilt kirja kolmanda koha. Seejuures oli tegu Prantsusmaa-Monaco duo esimese kruusaralliga Hyundai ridades.

«Kui avalikustasime, et Sebastien ja Elena ühinevad meiega selleks hooajaks, siis mitmed inimesed küsisid minult, mida ma selle käiguga mõtlesin ning mida nende liitumine kaasa toob,» rääkis Adamo WRC ametliku kodulehekülje vahendusel.

«Nüüd võin teile öelda, et nad annavad meeskonnale motivatsiooni juurde. Samuti panevad nad meeskonda rohkem töötama ning annavad oskuse võtta ette muudatusi, läheneda olukordadele erinevalt,» selgitas itaallane.

«Sebastien võiks olla kodus, kui ta tahaks. Aga ta tuleb ning teeb seda ja mu meeskond on sellest niivõrd vaimustuses, et töötame aina kõvemini, et toetada neid kutte. Kui keegi Loebi sugune soovib areneda, siis meie – kes pole midagi võitnud – peame ennast parandama,» rääkis Adamo.

Loeb ja Elena on tänavu Hyundai roolis osalenud neljal MM-sarja etapil kuuest planeeritust. Järgmist etappi, mille legendaarine rallipaar kaasa võiks teha, veel avalikustatud pole, kuid võimalik, et selleks on augusti lõpus peetav Saksamaa asfaldiralli.

Järgmisena autoralli MM-sarjas kavas olev järjekorras seitsmes etapp ehk Portugali ralli peetakse 30. maist kuni 2. juunini.

MM-sarja üldseis (6/14)

Sõitjad:

  1. Sebastien Ogier (Citroën) 122 punkti
  2. Ott Tänak (Toyota) 112
  3. Thierry Neuville (Hyundai) 110
  4. Kris Meeke (Toyota) 56
  5. Elfyn Evans (M-Sport) 55
  6. Sebastien Loeb (Hyundai) 39
  7. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 36
  8. Esapekka Lappi (Citroën) 34

Meeskonnad:

  1. Hyundai 178 punkti
  2. Toyota 149
  3. Citroën 143
  4. M-Sport 100
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles