Kirdi ees EMil hõbeda saanud sakslane parandas maailma hooaja tippmarki

Silver Tabo
, reporter
Copy
Andreas Hofmann.
Andreas Hofmann. Foto: Gladys Chai von der Laage / imago/Chai v.d. Laage

Hiinas Shanghais peetud kergejõustiku Teemantliiga teisel etapil valitsesid meeste odaviskevõistlust mullune EM-hõbe, sakslane Andreas Hofmann ja Taiwani sportlane Cheng Chao-tsun.

27-aastane Hofmann püstitas juba avakatsel maailma hooaja tippmargi 87.55, millest piisas ka etapivõiduks. Kuuest katsest õnnestus tal veel tulemus kirja saada kahel juhul (81.05 ja 84.43).

Seni tulemusega 86.72 maailma hooaja edetabelit juhtinud Taiwani odaviskaja Cheng Chao-tsun sai oma hooaja tippmargiga (87.12) täna teise koha. Kolmandana lõpetas poolakas Marcin Krukowski (84.51), neljas oli olümpiavõitja ja valitsev Euroopa meister, sakslane Thomas Röhler tulemusega 82.95.

Eesti parim meessportlane Magnus Kirt pidi viimasel hetkel hooaja algust vigastuse tõttu edasi lükkama.

Kõrget klassi näitasid ka meessprinterid, kui ameeriklased Noah Lyles ja Christian Coleman püstitasid ajaga 9,86 sekundit maailma hooaja tippmarki märkiva tulemuse. Fotofiniši järgi kuulus esikoht 21-aastasele Lylesile, kelle jaoks oli tegu ka isikliku rekordiga. Kümnest sekundist kiiremini jõudsid finišisse veel kaks meest ehk lõuna-aafriklane Akani Simbine (9,95) ja britt Reece Prescod (9,97).

Noah Lyles.
Noah Lyles. Foto: ALY SONG / REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles