Müncheni Bayerni legendid panid rekordilisele karjäärile Bundesligas võimsa punkti (1)

Toimetas Silver Tabo
Copy
Franck Ribery.
Franck Ribery. Foto: Jan Huebner/Eduard Martin / imago images / Jan Huebner

Müncheni Bayerni jalgpalliklubi krooniti Saksamaa kõrgliigas Bundesliga seitsmendat korda järjest meistriks, kui hooaja viimases mängus saadi tulemusega 5:1 koduväljakul jagu Frankfurdi Eintrachtist.

Seejuures pidasid oma viimase mängu Bundesligas Bayerni särgis vastavalt 35-aastane hollandlasest poolkaitsja Arjen Robben ja 36-aastane prantslasest keskväljamees Franck Ribery. Mõlemad jõudsid ka sihile, kui Ribery lõi kohtumise 72. minutil Bayerni neljanda värava ning kuus minutit hiljem skooris 67. minutil vahetusest sekkunud Robben, kelle jaoks oli tegu Bundesliga karjääri 99. tabamusega.

Arjen Robben.
Arjen Robben. Foto: Andreas Gebert / REUTERS

Ühtekokku vedasid vastavalt 2007. aastast ja 2009. aastast Bayernisse kuulunud Ribery ja Robben aastate jooksul Bayerni Saksamaa jalgpalliajaloo kõige edukamaks klubiks, olles nüüd võitnud 28 liigatiitlit.

Võitjate ridades said veel jala valgeks nii Kingsley Coman (4. minutil), David Alaba (53.) kui ka Renato Sanches (58.). Frankfurdi autabamuse eest hoolitses 50. mänguminutil Sebastien Haller.

Seekordne tiitlivõit ei tulnud aga viimasel kümnendil kaheksa korda Bundesliga meistriks kroonitud Bayernile sugugi lihtsalt, kuna viimase vooruni oli tiitliheitlusesse kaasatud ka hooaegadel 2010/11 ja 2011/12 tšempioniks tõusnud Dortmundi Borussia.

Lõpuks lahutas hooaja 2:0 võiduga Mönchengladbachi Borussia vastu lõpetanud Dortmundi ja Bayernit kaks punkti ehk meeskonnad kogusid vastavalt 76 ja 78 silma.

Meistrite liigasse tagasid pääsu lisaks Bayernile ja Dortmundile ka 66 punktiga kolmandana lõpetanud RB Leipzig ning 58 silmaga neljanda koha saanud Leverkuseni Bayer.

Bayern püüab sel hooajal tulla ka Saksamaa jalgpalli karikavõitjaks (DFB-Pokal), kui läheb järgmisel laupäeval peetavas finaalis vastamisi RB Leipzigiga. Viimati tuldi selles sarjas võitjaks hooajal 2015/16, mullu jäädi finaalis tulemusega 1:3 alla Frankfurdi Eintrachtile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles