Video: Vincent Kompany jättis Manchester Cityga hüvasti

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Vincent Kompany
Vincent Kompany Foto: Mi News / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Laupäevane Inglismaa jalgpalli karikafinaal jäi klubi kaptenile Vincent Kompanyle viimaseks mänguks Manchester City värvides.  Belglane on otsustanud oma karjäärile Inglismaa tippklubis joone alla tõmmata

33-aastane kaitsja jõudis 11 aasta jooksul võita neli Inglismaa meistritiiltit, kaks Inglismaa karikat, kaks liigakarikat. Ta mängis kokku 360 mängus ning lõi 20 väravat.

City tegevjuht Khaldoon Al Mubarak ütles, et kuigi Manchesteri klubi uuestisünnis on kaasarääkijaid palju, siis Kompany panust on võimatu ülehinnata,

«Valjuhäälne riietusruumis, kuid samas vaikne ja tasakaalukas. Vincent võib enda peale uhke olla, nagu meie oleme uhked tema üle,» lisas Mubarak.

«Pole kindel, kas Kompany ise uskus, et kapteniperioodi jooksul tõstab ta Inglismaa meistrikarika pea kohale koguni neljal korral. Kindlasti mäletavad seda pretsedenditult edukat perioodi City klubi ajaloos ka tulevased põlved,» rääkis Mubarak.

«Liidriomadused, intelligents ja pühendumus on aidanud tal üle elada neli peatreenerit ja läbi tulla vigastustest. Ootame tema ametlikku lahkumismatši septembris. Ta jääb alati osaks City perekonnast.»

Enda otsust kommenteerides ütles Kompany: «Nii kahju kui ka pole, mul on aeg minna. Ja millise hooaja ma lahkumiseks valisin! Mind valdab tänutunne. Tänan fänne, kes on mind ja meeskonda toetanud sel erilisel teekonnal. Mäletan oma esimest päeva klubis sama selgelt kui viimast. Mäletan Manchesteri inimeste piiritut lahkust. Mulle jääb alatiseks meelde City fännide toetus nii headel kui halbadel aegadel,» rääkis Kompany.

«Šeik Mansour muutis minu ja kogu City fännide elu üle terve maailma. Khaldoon Al Mubarak juhib klubi kindlalt ja hästi - Manchester City ei saaks olla parimates kätes,» lisas belglane. 

Kompany on sõlminud kolme-aastase lepingu oma kasvatajaklubi RSC Anderlechtiga, kus ta hakkab täitma mängiva peatreeneri rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles