Katsetamised on lõppenud. Vollesuvi võib alata!

Andres Vaher
, reporter
Copy
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kuidas sai Eesti võrkpallimeeskond viimases, Rakveres peetud kontrollmängus Slovakkiale koguni 0:4 – kokkuleppel peeti ka lisageim – kaotada?

Kas juba sel laupäeval Hispaanias Euroopa Kuldliigaga algava koondisesuve eel kerkisid õhku muremärgid? Ehkki kahel eelmisel päeval sama vastast sama kindlalt ise 4:0 loputati.

«Ei-ei-ei, mis sa nüüd!?» lasi peatreener Gheorghe Creţu sääraste küsimuste peale laia naeru. «Kaks esimest mängu olid väga head. Ma ei saa kõigis kontrollkohtumistes kasutada sama koosseisu ja mõelda ainult tulemusele. Sel poleks vähimatki mõtet. Täna katsetasime ja nägime erinevaid mängijaid harjumatutes olukordades. Jah, kinkisime liiga palju lihtsaid punkte – mida meiega harva juhtub –, aga sel on põhjused. Laitmatut koostööd oli võimatu nõuda.»

Tammemaa uus roll ja noorsõdurite kohanemine

Üleeile pääses väljakule 14 mängijat, Creţu tegi vahetusi iga geimi eel ja ka ajal. Üks peamisi eesmärke oli põhikohaga tempomehe Timo Tammemaa katsetamine diagonaalründaja kohal, kust Oliver Venno ja Renee Teppan mai lõpuni puuduvad. Alles reede pärastlõunal Rakverre jõudnud Belgia meister käivitus aeglaselt, ent

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles