Tanel Leok kasvatas MM-sarjas punktiarvet

Postimees Sport
Copy
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: Erakogu

Motokrossi maailmameistrivõistluste kuues etapp toimus sel nädalavahetusel Portugalis Aguaeda krossirajal. Kuninglikus MXGP klassis tuli A1M Motorsport Husqvarna meeskonnas sõitev Tanel Leok 18. kohale. MX2 klassis sai WZ Racing meeskonna sõitja Hardi Roosiorg 23. koha.

MXGP klassi avasõidus tegi Tanel Leok üsna hea stardi ning ta pääses kohe 15 parema hulka. Kui tavaliselt suudab ta sõiduga veel oma positsiooni parandada, siis seekord läks teisiti. Selja tagant tulid mitmed kiiremad mehed ja Leok langes sõidu lõpuks 18. kohale.

Esikohale pidasid kogu sõidu jooksul kõva lahingut sarja kaks kiireimat meest ehk itaallane Antonio Cairoli (KTM) ja sloveenlane Tim Gajser (Honda). Otsustavaks sai Cairoli sõiduviga, kui ta kurvis tsikli korraks välja suretas. Selle kasutas Gajser kohe ära ning asus sõitu juhtima. Viimastel ringidel Cairoli veel küll üritas, kuid Gajserist jagu ta ei saanud. Kolmandana tuli finišisse šveitslane Arnaud Tonus (Yamaha).

Teises sõidus võttis Leok stardi järel sisse 16. koha. Kahjuks peagi ta aga kukkus ja langes 25. kohale. Sealt edasi sõitis Leok suuremate eksimusteta ning tal õnnestus teha piisavalt möödasõite, et taas punktikohale tõusta. Kui viimasel ringil britt Tommy Searle veel raja äärde jäi, tõusis Leok 12. positsioonile.

Stardi järel asus sõidu liidriks belglane Clement Desalle, kuid varsti olid Cairoli ja Gajser temast möödas. Cairolile mitte omaselt tegi ta aga sõiduvea ka nüüd ning see kinkis sõidu võidu taas Gajserile. Neljandale kohale kukkunud Cairoli suutis uuesti Arnaud Tonusest ja Clement Desalle'ist mööduda ning teisena lõpetada. Kolmandana tuli finišisse Tonus.

Etapi kokkuvõttes teenis Tanel Leok kuue punktiga 18. koha. Sarja üldarvestuses on Leok (51 punkti) samuti 18. Etapivõidu teenis 50 punktiga Tim Gajser, teine oli 44 punktiga Antonio Cairoli ja kolmas 40 punktiga Arnaud Tonus. Liidrina jätkab kokkuvõttes Cairoli (285). Teisel kohal on Gajser (251) ja kolmandal kohal Paulin (197).

MX2 klassi avasõidus toimus stardikurvis suur kukkumine, õnneks pääses Hardi Roosiorg sealt puhtalt mööda. Kahjuks langes aga Roosiorg 30 parema seast välja. Sõidu teises pooles tal kiirus küll paranes, kuid selleks ajaks oli sõit juba otsustatud ning nii jäi eestlane punktikohast üsna kaugele.

Finišisse tuli ta 27. kohal. Sõitu juhtis algusest lõpuni hispaanlane Jorge Prado (KTM). Teise ja kolmanda koha peale pidasid kõva lahingu maha taanlane Thomas Kjer Olsen (Husqvarna) ja sakslane Henry Jacobi (Kawasaki). Suurema osa sõidust oli teisel kohal sakslane, kuid sõidu lõpus pääses Olsen temast mööda ning lõpetas teisena. Jacobi veel kukkus viimasel ringil ja nii tuli kolmandaks belglane Jago Geerts (Yamaha).

Teises sõidus oli Hardi Roosiorg kui ümber sündinud. Alates sõidu algusest suutis ta korralikku kiirust arendada ja selle eest kasvas ka tasu. Sõidu keskel tõusis Roosiorg juba punktikohale ning seejärel suutis ta teha veel ühe möödasõidu. Finišijoone ületas Roosiorg 19. kohal, mille eest teenis kaks punkti.

Kuigi Jorge Pradole hakati teises sõidus kõvemini vastu, siis lõpuks võttis hispaanlane ikka oma ja võitis taas. Teisena lõpetas sõidu Henry Jacobi ja kolmandana austraallane Mitchell Evans (Honda). Etapi kokkuvõttes teenis Roosiorg kahe punktiga 23. koha. Esikoha sai 50 punktiga Jorge Prado, teine oli 40 punktiga Thomas Kjer Olsen ja kolmas 38 punktiga Mitchell Evans. Üldarvestuses on Roosiorg seitsme punktiga 33. kohal. Liidriks tõusis tänase etapiga Prado (250 punkti).

Järgmine etapp toimub 25.–26. mail Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles