Põhijõududeta vollenaiskond sai Soome vastu kolm vajalikku kaotust

Postimees Sport
Copy
Jade Šadeiko.
Jade Šadeiko. Foto: Erik Tikan

Eesti naiste rahvuskoondis pidas Audentese spordihoones kolmanda ja viimase kontrollkohtumise Soome vastu ja sai kindla 0:3 (14:25, 18:25, 11:25) kaotuse. Lisageimi võitis 25:17 samuti Soome.

Eesti resultatiivseimana tõi Jade Šadeiko 12 punkti (+3), Nette Peit lisas kümme (+1) ja Anu Ennok seitse silma (+0). Eesti naiskonna vastuvõtt oli 28 protsenti, rünnak 25 protsenti, blokiga saadi kaheksa ja serviga viis punkti (servivigu kogunes neli – toim). Soomlannade edukaimana kogus Piia Korhonen 21 punkti (+19), Soome vastuvõtt oli 56 protsenti, rünnakuid lahendati 46-protsendiliselt, blokist saadi 12 ja serviga kümme punkti (eksiti kuuel pallingul – toim), vahendab Volley.ee.

Peatreener Andrei Ojamets rääkis kolme sõprusmängu kokkuvõtteks, et sai vaatamata kaotustele mängudest palju kasulikku. «Täna oli suurimaks murekohaks vastuvõtt, mis sai määravaks. On arusaadav, et vastuvõtul leiti Nette üles (Soomes mängiv Nette Peit – toim), sest soomlased tunnevad teda läbi ja lõhki. Kaks esimest päeva ta pidas ilusti vastu ja oli tip-top vastuvõtul. Aga suurim mure oli Kristi (libero Kristi Nõlvak – toim). Selge see, et igal mängijal on paremaid ja halvemaid päevi, tema must päev oli täna. Oma jälje on ilmselt jätnud seegi, et kaks nädalat on tehtud rasket tööd ja kolm mängu järjest on lihsalt raske,» analüüsis juhendaja viimast mängu.

«Soomlased on füüsiliselt väga head ja atleetlikud. Ja ilma täiskoosseisuta pole meist Soome vastu asja. Aga meie abijõud Prantsusmaalt saabub juba teisipäeval,» viitas Ojamets täna Prantsusmaa esiliiga karikavõitjaks tulnud Kristiine Miilenile, Kristel Moorile ja Eliise Hollasele.

Peatreener tunnustas ka noori, kes vaatamata kaotusseisule sekkusid julgelt. «Noor libero Haidla (Nathalie Anett Haidla – toim) tuli ja tegi oma töö ära, kuigi nägi, kuidas kogenud libero kõrbes läbi. Tema oli väga tubli, mitte ühtegi viga ja kaitses mängis. Jade Šadeiko tegi samuti oma parima esituse ja oli samuti väga tubli. Selles tüdrukus on potentsiaali küll ja küll, kuigi ka vigade parandust on veel palju teha. Noorte esitus tegi tuju heaks,» lisas Ojamets.

«Sellisel ettevalmistusperioodil on kaotused isegi kasulikud, küll läheb mängupilt ka paremaks,» lõpetas juhendaja positiivsel noodil.

Temporündaja Liis Kullerkann tõdes, et täna oli keeruline platsil olla. «Kuna vastuvõttu polnud, siis polnud minu osakonnal ka tööd, vastastel oli aga pea alati ideaalne vastuvõtt. Lisaks andsime me lihtsaid palle üle ka rasketes olukordades ja tegime üldse lihtsaid vigu palju. Nende mäng on hetkel tehnilise poole pealt paremini ära timmitud. Ajapuuduse taha ma siin ei poeks, Soomel on sama pikk ettevalmistus olnud. Eks meil on siin palju noori ja nemad ei saagi veel nii kindlad olla, aga minu silmis olid noored väga tublid. Kontrollmängud ongi katsetuste tegemiseks ja minu arust sekkusid noored kohati üllatavalt hästi,» lisas Kullerkann.

Eesti alustas koosseisus Liis Kullerkann, Eliisa Peit, Kaisa Bahmatšev, Anu Ennok, Nette Peit, Jade Šadeiko, libero Kristi Nõlvak ehk erinevalt eilsest kasutas peatreener Andrei Ojamets enamjaolt põhimängijaid. Eesti jäi avageimis kohe kaotusseisu, Michaela Madseni blokist auti rünnaku järel olid põhjanaabrid ees 9:4. Vahe aina kasvas, Eliisa Peidi rünnaku järel jõudis Eesti kaheksanda punktini, kui Soomel oli 15 silma koos. Geimi lõpu eel asendas Julija Mõnnakmäe vahepeal Bahmatševit. Geimi võitsid soomlannad 25:14.

Teises geimis saatis Ojamets väljakule sama koosseisu nagu avageimis. Šadeiko viigistas 5:5 ning õige pea pääsesime juhtima 7:5. Jätkus tasavägine mäng, kus liidripositsioon vahetus korduvalt. 17:17 viigiseisult teenisid soomlannad kolm punkti järjest ning Ojamets kasutas mõtlemisaega. Muutust ei tulnud ja Soome võitis geimi 25:18.

Kolmandas vaatuses alustas meil sama koosseis, vaid sidemängjatest oli platsil Mõnnakmäe. 2:4 kaotusseisul sekkus tempos Mari Arak, Kullerkann läks puhkama. Kiirelt leiti end aga 6:15 kaotusseisust, liberotes toimus vahetus ja Nõlvaku asemel sekkus Nathalie Anett Haidla. Geim kindlalt Soomele tulemusega 25:11.

Kokkuleppel peeti veel ka neljas geim, mille algul tuli väljakule sama koosseis mis eelmises. Geimi algus oli tasavägine, ent siis jäädi 10:12 kaotusseisu. Nette Peidi asemel sekkus Hanna Pajula, kes tõi Eesti punkti kaugusele 13:14. Ent edasi kulges mäng nagu eelmisteski geimides – Soome mängis kindla vahe sisse ning võitis geimi 25:17.

Sellega on naiskonna kontrollkohtumised lõppenud. Euroopa Hõbeliiga algab naiskonna jaoks 25. mail, mil minnakse võõrsil vastamisi Sloveeniaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles