Video: internetis lööb laineid Amsterdami Ajaxi noore kapteni südamlik võidukõne

Postimees Sport
Copy
Amsterdami Ajaxi võidupidustused.
Amsterdami Ajaxi võidupidustused. Foto: Peter DeJong / AP

Paljudest noortest, aga ka kogenud mängijatest koosnev Amsterdami Ajaxi jalgpallimeeskond krooniti eelmisel nädalal viie aastase pausi järel Hollandi tšempioniks. Viimastel päevadel on internetis laineid löönud 19-aastase kapteni Matthijs de Ligti südamlik võidukõne, mida tuhanded fännid on jaganud.

Amsterdami Ajaxi 19-aastane kapten ütles: «Kõige olulisem on, et näitasime kõigile, mis klubi on Ajax ja milline linn on Amsterdam. Me näitasime kõigile, mille eest me seisame – ja see on ründav jalgpall. Oleme näidanud kõigile, mida suuremeister (Johann Cruyff) tahtis näha ja mida ta meilt ootas. Me tegime seda üheskoos: kogenud mängijad, noored mängijad. Kõik koos. Fännid, tahame teid tänada fantastilise hooaja eest!»

Suure tõenäosusega siirduvad paljud Ajaxi mängijad suvel parematele jahimaadele. 22-aastane poolkaitsja Frenkie de Jong liitub näiteks Barcelonaga ja tema jälgedes läheb kõigi eelduste kohaselt ka keskkaitsja de Ligt. «Tore oleks de Jongiga samas meeskonnas mängida, aga hetkel ma ei tea, mis juhtuma hakkab,» kommenteeris de Ligt hiljuti potentsiaalset üleminekut Barcelonasse.

Lisaks kohalikule meistritiitlile võitis Ajax lõppenud hooajal ka Hollandi karikavõistlustel, ent eelkõige mängisid hollandlased end jalgpallifännide südamesse kuninglikus Meistrite liigas, kus kaheksandikfinaalis saadi jagu Madridi Realist ja veerandfinaalis Torino Juventusest. Nelja parema hulgas jäädi valusal moel alla Tottenham Hotspurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles