Selgus staaridest kubiseva Saksamaa jalgpallikoondise koosseis EM-valikmänguks Eestiga (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Leroy Sane ja Ilkay Gündogan (paremal).
Leroy Sane ja Ilkay Gündogan (paremal). Foto: Christian Schroedter / imago images / Christian Schroedter

Müncheni Bayerni, Pariisi Saint-Germaini, Manchester City ja paljude teiste tippklubide jalgpallurid hakkavad 11. juunil Mainzis Eesti rahvusmeeskonda kollitama.

Joachim Löwi juhendatav Saksamaa jalgpallikoondis avaldas EM-valikmängudeks Valgevene ja Eestiga 22-mehelise koosseisu, kuhu kuulub koguni viis mängijat, kes tulid lõppenud hooajal Müncheni Bayerniga Saksamaa meistriks. Lisaks on koosseisus värsked Prantsusmaa ja Inglismaa tšempionid.

Kui mõni lugeja vaatab allolevat nimekirja ja imestab, et koosseisus pole Thomas Müllerit, Jerome Boatengi ja Mats Hummelsit, siis teadmiseks, et nende koondisekarjäär lõppes sunniviisiliselt enne EM-valiksarja algust. Nimelt otsustas Löw, et teeb koondises noorenduskuuri ja nende teeneid enam ei vaja.

Madridi Reali poolkaitsja Toni Kroos ja Barcelona väravavaht Marc Andre ter Stegen jäävad eelseisvatest EM-valikmängudest kõrvale vigastuse tõttu. Pole teada, miks puudub Dortmundi Borussia poolkaitsja Mario Götze.

Väravavahid: Bernd Leno (Londoni Arsenal), Manuel Neuer (Müncheni Bayern), Kevin Trapp (Frankfurdi Eintracht).

Kaitsjad: Matthias Ginter (Mönchengladbachi Borussia), Marcel Halstenberg (RB Leipzig), Lukas Klostermann (RB Leipzig), Jonas Hector (Köln), Thilo Kehrer (PSG), Nico Schulz (Dortmundi Borussia), Niklas Stark (Berliini Hertha), Niklas Sule (Müncheni Bayern), Jonathan Tah (Leverkuseni Bayer).

Poolkaitsjad: Julian Brandt (Leverkuseni Bayer), Kai Havertz (Leverkuseni Bayer), Julian Draxler (PSG), Serge Gnabry (Müncheni Bayern), Leon Goretzka (Müncheni Bayern), Joshua Kimmich (Müncheni Bayern), Ilkay Gundogan (Manchester City).

Ründajad: Leroy Sane (Manchester City), Marco Reus (Dortmundi Borussia), Timo Werner (RB Leipzig).

Saksamaa kohtub 8. juunil võõrsil Valgevenega ja kolm päeva hiljem kodus Eestiga. Kui Eestil (0:2 kaotus Põhja-Iirimaale) ja Valgevenel (0:4 ja 1:2 allajäämised vastavalt Hollandile ja Põhja-Iirimaale) on punktiarve EM-valiksarjas avamata, siis Saksamaa sai avamängus 3:2 jagu Hollandist.

Seis C-alagrupis: Põhja-Iirimaa 6 punkti (2 mängust), Saksamaa 3 (1), Holland 3 (2), Eesti 0 (1), Valgevene 0 (2).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles