Kaasani Unics võitis VTB Ühisliiga poolfinaalseeria avalahingu

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Moskva Himki liidri Aleksei Švedi 36 punktist ei piisanud Kaasani Unicsi alistamiseks
Moskva Himki liidri Aleksei Švedi 36 punktist ei piisanud Kaasani Unicsi alistamiseks Foto: Hendrik Osula / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Korvpalli VTB Ühisliigas võõrustas Kaasanis kohalik Unics poolfinaalseeria esimeses kohtumises Moskva Himkit. Unics oli enne viimast veerandit küll 10 punktiga Himkist maas, kuid loopis neljandal veerandajal koguni 32 punkti Moskva klubi 17 vastu ning võitis ülitähtsa matši 96:91.

Kolmandal veerandajal juhtis Himki vahepeal juba 14 punktiga 60:46, kuid viimase veerandaja 7 minuti ja 30 sekundi jooksul tegi Unics 23:7 spurdi. Vaatamata maha mängitud edule jõudis Himki peaaegu viigini, kui nende liider Aleksei Šved tabas kolmese 10 sekundit enne mängu lõppu seisuks 92:91. Kuid seejärel vilistati serblasest Himki mängijale Stefan Markovicile ebasportlik viga ja Kaasani tagamehed Anton Ponkrašov ja Errick McCollum tegid vabaviskejoonelt lõppskooriks 96:91.

Šved viskas Himki kasuks 36 punkti, mis tähistavad Venemaa korvpallistaari VTB liiga play-offide rekordit.

Himki peatreener Rimas Kurtinaitis ütles pärast mängu, et saatuslikuks said valed strateegilised otsused.

«Loopisime kolmese tagant 41 korda peale! Seda on ilmselgelt liiga palju. Neljanda veerandi kohutavast algusest me ei toibunudki. On hetki, mil sa pead tulemuseni jõudma ning on mänge, kus on vaja tulemust hoida. Täna tegime valed otsused,» ütles Himki loots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles