Eestlane käis Jamaical jalgpallikorraldust õpetamas

Postimees Sport
Copy
Eesti jalgpallikoondise abitreener Janno Kivisild (vasakul)
Eesti jalgpallikoondise abitreener Janno Kivisild (vasakul) Foto: Tairo Lutter

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) tehniline direktor ja meeste koondise abitreener Janno Kivisild koolitas FIFA programmi raames Jamaical mitmeid eksootilisi jalgpalliliite.

FIFA kutsus eestlase tehniliseks eksperdiks, et jagada kogemusi treenerite koolituse, noorte ja eliitnoorte arendamisel ning rahvuskoondiste töö korraldamisel. Koos Kivisillaga oli FIFA eksperdiks taanlane Kim Poulsen, korra MM-finaalturniiril mänginud Trinidad ja Tobago alaliidu tehniline direktor Anton Corneal ning FIFA tehniline direktor Steven Martens.

Koolitusel osalesid korra MM-finaalturniirile jõudnud Jamaica, Suriname, Guyana, Kaimanisaarte ning Saints Kitts ja Nevise alaliitude peasekretärid ja tehnilised direktorid.

«Eelmisel aastal olin FIFA eksperdina Kuala Lumpuris sarnasel koolitusel, kus osalesid näiteks suurriigid Hiina ja Jaapan. Sellised kontaktid näitavad muuhulgas väga hästi, et kuigi tegemist on ühe ja sama mänguga - jalgpalliga -, siis väljakutsed ja keskkond, kus jalgpalli arendatakse, on väga erinevad,» lausus Janno Kivisild.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles