Mängija arvab. Kapten Kristjan Muuga: Põlvas liigutakse õiges suunas

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Kristjan Muuga rutiin - meistrikarikas pea kohale 11. korda
Kristjan Muuga rutiin - meistrikarikas pea kohale 11. korda Foto: Helin Potter

Nii nagu lõppesid Eesti meistrivõistlused käsipallis, nii paneb punkti ka debüüthooaja teinud rubriik «Mängija arvab». Kes oleks parem kokku võtma Põlva Serviti 14. kullavõiduga ja viienda järjestikuse tiitliga lõppenud hooaega, kui meistermeeskonna kapten Kristjan Muuga?

Servitist sai esimene klubi, kes võitnud kulla viiel aastal järjest, varem jagati rekordit HC Kehraga, kes aastatel 1993-96 samuti neli korda jutti meistriks tuli. Kehralased on 11-kordsed kullavõitjad, aga mängijatest jõudis kolmapäeval sama numbrini Muuga. Esimese tiitli Serviti särgis võitis toona 17-aastane paremäär 2002. aasta kevadel!

«Eredamalt tõusevad kindlasti esile just algusaastate kullavõidud. Siis polnud Serviti soosik, tiitlit meilt ei oodatud, aga suutsime üllatada ja sellised võidud jäävad ikka paremini meelde. Mäletan, et seeriad olid väga pingelised – poolfinaaliski läks edasipääsuks viit mängu vaja,» meenutas 34-aastane Muuga.

Peatreener Kalmer Musting tunnistas finaalijärgselt, et lõppenud hooaja esimene pool oli Servitile väga raske. Eelmise aastanumbri sees kaotati meistriliigas nii HC Tallinnale kui HC Kehra/Horizon Pulp&Paperile, viimasega tehti veel ka viik. Lisaks jäädi kodusaalis peetud karikafinaalis alla hilisemale liigahõbedale Tallinnale.

Pärast 19. detsembril kodus Kehralt saadud kaotust, oli Serviti põhiturniiri tabelis kolmandal real. Järgmised 17 kohtumist aga võideti – viis viimast põhiturniiril, kõik kuus mängu vaheturniiril ning play-off'is alistati mängudega 3:0 nii Põlva Coop kui HC Tallinn!

«Pool aastat ei saanud me tõesti kuidagi liikuma, ma ei oska isegi kindlaid põhjuseid välja tuua. Jaanuaris või pigem isegi veebruaris hakkas aga kõik toimima. Tunnistan, et minu arvates isegi üllatuslikult hästi. Saime võistkondliku mängu jooksma, nii kaitses kui rünnakul ning võite hakkas tulema,» sõnas Muuga.

«Üks, mis pole kõigi nende aastate jooksul muutunud, on kindlasti meie kaitsetegevus. Mängime agressiivselt ja vastaste jaoks ebamugavalt, sundides neid eksima. On klišee, et mäng algab kaitsest, aga meie puhul see on tõesti nii. Liidreid meil ikka tekib, ent parem, kui meeskonnas on 3-4 meest, kes viskavad 5-6 väravat, kui üks, kes iga mäng kümme lajatab,» analüüsis 11-kordne Eesti meister.

«Suures pildis oli tänavune hooaeg huvitav. Meie jäime troonile ja liigume Põlvas õiges suunas tulevikuski. Tallinn tõusis väga jõudsalt tippude sekka, ent samas langesid veidi ära tavaliselt tugevad Kehra ja Viljandi. Kehralased said küll medali, aga finaali mittejõudmine oli neile kindlasti pettumus,» arvas Muuga ja kinnitas, et jätkab Serviti ridades ka uuel hooajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles