Video: Bottas pääses Monaco GP vabatreeningul ehmatusega, Hamilton kiireim

Postimees Sport
Copy
Lewis Hamilton võitis Monaco GP esimese vabatreeningu.
Lewis Hamilton võitis Monaco GP esimese vabatreeningu. Foto: David Davies / PA Wire/PA Images

Vormel 1 sarja Monaco GP esimesel vabatreeningul näitas kiireimat aega Mercedesega kihutav MM-sarja üldliider Lewis Hamilton.

Hamilton läbis koguni 46 ringi, saades parimal katsel kirja 1.12,106. Ta edestas Red Bulli sõitjat Max Verstappenit 0,059 ja meeskonnakaaslast Valtteri Bottast 0,072 sekundiga. Paremuselt neljandat ja viiendat aega näitasid Ferrari piloodid Charles Leclerc ja Sebastian Vettel, kaotades Hamiltonile vastavalt 0,361 ja 0,717 sekundiga.

Esikümnesse mahtusid ka Pierre Gasly (Red Bull), Nico Hülkenberg (Renault), Kevin Magnussen (Haas), Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) ja Romain Grosjean (Haas), kes kõik kaotasid kiireimale rohkem kui sekundiga.

Bottas elas vabatreeningul üle ehmatuse, kui tegi esimesse kurvi pidurdades samasuguse eksimuse nagu eelmisel aastal. Robert Kubica tegiaga  esimese sektori lõpus pirueti ja tema Williamsi esitiib puudutas õrnalt seina.

Monaco GP esimese vabatreeningu tulemused:

MM-sarja üldseis (5/21): 1. Hamilton 112 punkti, 2. Bottas 105, 3. Verstappen 66, 4. Vettel 64, 5. Leclerc 57, 6. Gasly 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles