Eestlased käivitavad rallikrossi Balti karikasarja

Postimees Sport
Copy
Rallikross
Rallikross Foto: Marko Leesi

Laupäeval toimub Tartumaal Kulbilohu rallikrossirajal uus rallikrossivõistlus - EstRX Rallycross Cup 2019, millega loodetakse alus panna Baltimaade ja Poola ühisele karikasarjale.

«Oleme säärase sarja käimalükkamist juba pikemalt planeerinud, kuid sel aastal võib öelda, et jõudsime lõpplahendusele kõige lähemale,» kommenteerib edusamme Rallikrossi komitee esimees Valdur Reinsalu. «Tehnilistel põhjustel küll sarjana meil seda veel registreerida ei õnnestunud, kuid proovime sel hooajal Eestis, Lätis, Leedus ja ka Poolas igas riigis ühe ühise võistluse korraldada. Alustame Eestist!» lisas Reinsalu.

EstRX Rallycross Cup võistlusel võetakse mõõtu viies võistlusklassis - nelikveolistes (Supercar), tagaveolistes (Toruingcar), krosskartides (Speedcar Xtreme) ja kahes esiveoliste klassis (Super1600 ja Super2000). Tänase seisuga on võistlustele registreerunud 37 sõitjat Eestist, Lätist, Leedust ja Soomest. Kui peaks juhtuma, et mõnes võistlusklassis on osalejaid vähe, siis igavaid sõite pealtvaatajatel oodata ei ole - nimelt on kokku lepitud, et alla nelja sõitja puhul võivad korraldajad ka võistlusklasse omavahel kokku panna.

Eestvedajate arvates oleks Balti karikasarja käima minek siinse regiooni jaoks suur samm edasi, sest täna on kohalike meistrivõistluste sarjadedest Euroopa meistrivõistlustele edasi minek päris suur samm. Vaheetapp annaks sõitjatele parema võimalus end testida ja ka rohkem kindlust edasi liikumisel. EstRX Rallycross Cup 2019 võistluspäev Kulbilohus algab kell 10.15. Finaalsõidud algavad kell 14.15. Pileti saab soetada võistluspaigas kohapeal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles