Marko Muru jõudis mainekal krossirajal kaks päeva järjest poodiumile

Postimees Sport
Copy
Marko Muru (esiplaanil).
Marko Muru (esiplaanil). Foto: RX Academy

Rootsis Höljese krossirajal peeti rallikrossisarja RX Akadeemia uue hooaja avaetapp, kus oli rajal ka Eesti juuniorsportlane Marko Muru. Eesti noormees lõpetas avapäeva kolmandal kohal ja saavutas teisel võistluspäeval esikoha.

Sel aastal sõidetakse kõik RX Akadeemia etapid koos RallyX Nordic sarjaga ning sel korral sõideti ühel nädalavahetusel lausa kaks etappi korraga.

Esimesel etapil alustas Marko Muru võistluspäeva rahulikult, olles esimeses eelsõidus teine. Teiseks vooruks sai ta hoo üles ning võitis selle kindlalt. Kolmas voor lõppes Muru jaoks viienda kohaga ning poolfinaali teisena lõpetanud eestlane pääses kindlalt finaali.

Seal ei õnnestunud aga Murul start kõige paremini ning lõpuks finišeeris ta neljandal kohal, kuid eespool lõpetanud konkurendi viiesekundiline ajatrahv tõstis meie noormehe poodiumile.

Teisel võistluspäeval lõppes avavoor küll seitsmenda ajaga, aga järgmisena võitis Muru nii teise kui ka kolmanda sõidu ning samuti poolfinaali. Finaalis sai ta parimalt stardipositsioonilt ideaalse stardi ning juhtis sõitu kogu finaali vältel. Lisaks kuulus Murule ka nädalavahetuse kiireim ringiaeg.

Muru järgmine võistlus RX Akadeemia sarjas on kavas juba järgmisel nädalavahetusel Taanis Nysumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles