Motorkrossi meistrivõistluste etapil oli parim kahekordne Euroopa meister Kevin Saar

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Kevin Saar
Kevin Saar Foto: Rauno Kais

Tihemetsas Lauri krossirajal sõideti Eesti motokrossi meistrivõistluste teine etapp külgkorvidele ja quadidele, kus Quad Open masinaklassis oli konkurentidest üle kahe viimase aasta Euroopa meister ja tänavuste Euroopa meistrivõistluste liider Kevin Saar. Külgvankritel võitis etapi lätlane Janis Daiders, kelle korvis eelmise aasta Eesti meister Tanel Kõiv.

Kevin Saare (Honda, Pärnu MC) edukas päev Quad Open klassis algas juba kvalifikatsioonis, kus ta näitas teise aja teinud lätlase Valerijs Kuzminsi (KTM) ajast üle 3,5 sekundit kiiremat ringiaega. Esimeses sõidus asus Saar juba avaringil, kuigi Kuzmins püsis tal tihedalt kannul, kasvas Saare edu lätlase ees oli lõpuks juba pea 13 sekundile. Kolmandana ületas finišijoone terve sõidu uhkes üksinduses sõitnud Priit Järvloo (Kawasaki, Sõmerpalu MK).

Teises sõidus sai parima stardi Kuzmins, keda jälitas Saar. Mõni ring hiljem oli eestlane taas esimene ja kadus vaikselt lätlaselt eest. Järvloo sai ka selles sõidus rahulikult oma tempot teha ja oli kolmas.

Kahe sõidu kokkuvõttes oli esikolmik seega Saar (50 punkti), Kuzmins (44 p) ja Järvloo (40 p).

«Täna oli üpris raske võistlus, kuna eile oli matemaatikaeksam ja terve selle õppisin, olin lõpuks päris magamata ja kurnatud,» rääkis Saar. «Rada läks täna ka päris raskeks ning tööd pidi kõvasti tegema, kuna Kuzmins näitab ka head ja kiiret sõitu. Nüüd, kus eksameid enam ei ole, saan rahulikult Kiviõlis toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks valmistuda.»

Külgvankrite arvestuses olid Daiders/ Kõiv (50 p) esimesed, teiseks tulid Reesna/ Eier (42 p) ja Gordejev/ Kivaste (38 p) kolmandad.

«Tänane rada oli ikka väga raske ja keeruline, kuid Janis on superandekas sõitja ja oskab selliseid trajektoore võtta, et me kumbki ülemäära ära ei väsiks. Teiste taga sõites oli see veidi keerulisem ja väsitavam, kuid ette saades läks asi lihtsamaks,» rääkis Kõiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles