Vene ei mänginud, Jõesaar polnud koosseisus, meeskonnad kaotasid

Toimetas Ville Arike
Copy
Siim-Sander Vene.
Siim-Sander Vene. Foto: LUKAS BARTH-TUTTAS / EPA / Scanpix

Hispaania korvpalliliiga põhiturniir lõppes eestlastele igas mõttes minoorses toonis, nii Siim-Sander Vene kui ka Janari Jõesaare hooaeg sai läbi.

Vene kuulus Gran Canaria koosseisu, kuid ei pääsenud väljakule ja meeskond kaotas võõrsil Murciale 77:82. Kanaaride tiimi resultatiivseim oli 21 punktiga rootslasest tagamees Marcus Eriksson.

Janari Jõesaar - nagu mõnda aega kahjuks tavaks - ei mahtunud aga Tenerife esitosinasse võõrsil peetud mängus Fuenlabradaga. Tenerife jäi alla 84:88 (Javier Beiranilt kaotajate suurima korvikütina 15 punkti) ning koos sellega jäädi esimesena välja ka play-off'ist.

Tenerife kogus 17 võitu nagu ka Manresa, kuhu hooaja alguses kuulus ka Vene, ent pidi konkurendi järel leppima 9. kohaga. Gran Canaria võitis 34 mängust 14 ja sai 12. koha.

Esimesed punktid Hispaania meistriliigas sai kirja Robert Valge, kes pääses Burgose 95:76 võidumängus Breoganiga väljakule veidi enam kui minutiks ja tabas oma ainsa kahepunktiviske. Burgos kogus 15 võitu ja lõpetas Gran Canariast koha võrra eespool.

Esikaheksa: Madridi Real 28 võitu, Barcelona 27, Vitoria Baskonia 26, Valencia 23, Malaga Unicaja 21, Zaragoza ja Badalona Joventut 18, Manresa 17.

Veerandfinaalis kohtuvad Real - Manresa, Valencia - Unicaja, Barcelona - Joventut ja Baskonia - Zaragoza.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles