Kolli-Markost Sinilõvide sangariks (1)

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Soome hokikoondise kapten Marko Anttila maailmameistrikarikaga
Soome hokikoondise kapten Marko Anttila maailmameistrikarikaga Foto: JOE KLAMAR / AFP/Scanpix

Soomlaste uskumatu kolmandat korda jäähoki maailmameistriks tulek on igavesti seotud nimega Marko Anttila.

Hüüdnimedega «Koll», «Lempäälä hiiglane» õnnistatud 203-sentimeetri pikkune Anttila oli soomlaste kapten, liider ning lõpuks ka otsustaja.  

Põhiturniiril ei teinud mees ühtki väravat, kuid veerandfinaalis Rootsi vastu viskas 4:4 viigivärava, mis viis põhjanaabrid võidukale lisaajale. Venemaa vastu oli ta matši ainsa värava autor ja eilses finaalis Kanada vastu põmmutas Põhja-Ameerika miljonäridele kaks kolli ning juhtis soomlased maailmameistritiitlini.

«Täiesti uskumatu, et nii läks. See pole tavaliselt meiesuguste ülesanne – väravaid visata,» ütles Anttila eile pärast tiitlivõitu.

«Sellest pole midagi, et alagrupiturniiril ei tulnud tabamust,» lisas sangar. 

Tõepoolest, sellel pole tähtsust.

Kui enne oli Anttila sangar oma kodukohas Lempääläs, siis nüüd terves Soomes. Anttila võttis oma uut rahvuskangelase staatust rahulikult.

«Pean endale seda veel teadvustama. Tore, et jäähoki on Soomes nii armastatud ala.»

«Mind ajas taga meeletu soov võita. Ma pole täiskasvanute klassis suurt midagi saavutanud. See oli «kas nüüd või mitte kunagi» olukord. Otsustasin kõik välja panna. On ebareaalne tunne. Slovakkiasse minnes ei osanud midagi oodata. Oli raskeid hetki, kuid tulemus on kuldmedal,» rääkis täna 34-aastaseks saav Anttila.

Vaata eilseid pidustusi Helsingis:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles