Käsipallileegion: Martin Johannsoni unikaalne hooaeg eesmärke ei täitnud

Postimees Sport
Copy
Martin Johannson
Martin Johannson Foto: Helin Potter

Järjekordsed kaks eestlastega seotud riiki lõpetasid eelmisel nädalal käsipallihooaja. Martin Johannson platseerus Rumeenia kõrgliigas Bukaresti Steaua ridades kuuendaks. Soomes said aga põneva finaalseeria järel medalid kaela finalistide abitreenerid Paavo Nelke ja Valdar Noodla – vastavalt kuldse ja hõbedase.

Rumeenia meistrisarjas jäid mullu hõbeda võitnud Martin Johannson ja Bukaresti Steaua tänavu heitlema 5.-6. kohale. Pärast avamängu kaotust Calarasi AHC Dunareale, jäädi kolmapäeval 28:28 (13:13) viigiga lõppenud normaalaja järel alla karistusviseteseerias ning nii lõpetati kuuendana. Johannson viskas hooaja viimases mängus kaks väravat.

Johannson: kogemuse võrra rikkam – üle 70 mängu hooajal

«Mängisime sel hooajal neljas erinevas sarjas, nii et tegemist oli täiesti unikaalse aastaga. Kogemuse võrra jälle rikkam, ehkki tulemused polnud need, mida ootasime. Mulluse hõbeda järel saime veel korralikku täiendust paari kvaliteetse mängija näol ning madalamaid eesmärke kui juba saavutatud me ei seadnud,» sõnas Eesti rahvuskoondise kapten.

«Kahjuks ilmnes peagi meie vale lähenemisnurk, kui püüdsime igal pool edukad olla. Tohutult tiheda mängugraafiku tõttu hakkasid tulema vigastused ja väike ring pallureid sai meeletu koormuse,» nentis Johannson Steaua hooaja kohta, mil tehti kaasa Rumeenia meistri- ja karikavõistlustel, SEHA-liigas ning eurosarjaski.

«Hiljem – kui enam valikut polnud – analüüsiti olukord ümber ning SEHA-liigas said mänguaega pigem varumehed, ent olime juba hiljaks jäänud. Mõnede äärmiselt tähtsate pallurite hooaeg oli erinevate traumade tõttu lõppenud ja liiga lõpuosa oli juba piin. Kohamängudeski oli näha, et meie üle 70 mängu kõrval olid vastased pidanud alla 40,» tõi Johannson näite lõppenud hooaja koormustest.

«Suurim pettumus oli kindlasti karikafinaal. Murdsime sinna võideldes ning alistades teel mõlemad hilisemad meistriliiga finalistid Bukaresti CS Dinamo ja Constanta AHC Dobrogea Sudi, aga kullamänguks olime täiesti kustunud. Nüüd tuleb suvel taastuda ning uuel ja rahulikumal hooajal uuesti kõrged eesmärgid seada,» lausus Steauas jätkav Johannson.

Paavo Nelkele Soomest kuld, Valdar Noodlale hõbe

Soome meistriliiga finaalseeria venis viiemänguliseks. Esmalt alistas Helsingi Dicken Riihimäe Cocksi 23:21 (10:9), viigistades mängudeseisu 2:2-le. Otsustavas kohtumises oli Cocks parem 23:21 (16:11) ja sai seitsmenda järjestikuse meistrikulla. Võitjate ridades pärjati meistriks abitreener Paavo Nelke, samas rollis sai Dickeni pingil hõbeda Valdar Noodla.

Saksamaa kõrgemates sarjades jääb mängida veel kaks vooru. Bundesligas maitsesid eestlaste koduklubid kaotusekibedust. Mait Patrailita TSV Hannover-Burgdorf jäi 25:28 (10:12) alla MT Melsungenile ning paikneb liigatabelis 24 punktiga 14. kohal.

Rasmus Otsata Bergischer HC sai võitluses eurosarjakoha nimel valusa 22:23 (14:9) kaotuse liigast juba väljalangemise kindlustanud Ludwigshafeni Die Eulenilt. BHC on 36 punktiga seitsmes, jäädes Berlini Füchsest ja Melsungenist nüüd kahe silmaga maha.

Dener Jaanimaa oli täpne korra, aidates TuS N-Lübbecke 2. Bundesligas 29:27 (13:11) võiduni. Karl Toom resultatiivsuspunkte kirja ei saanud ning TV Emsdetten kaotas kodusaalis 23:27 (13:15) liigaliider HBW Balingen-Weilstettenile.

Sloveenia kõrgliigas pidas Andris Celminši koduklubi RK Maribor Branik eelmisel nädalal kaks kohtumist. Esmalt jäädi 28:30 (14:17) alla Loka RD Urbanscape'ile ja siis tehti 27:27 (14:11) viik lähima jälitaja RD Koper 2013-ga ning praktiliselt kindlustati neljas koht. Celminš viskas neis mängudes vastavalt ühe ja neli väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles