Endine Rally Estonia võitja Sirmacis on sel aastal taas stardis

Postimees Sport
Copy
Ralfs Sirmacsis
Ralfs Sirmacsis Foto: Raimonds Volonts

2016. aasta Rally Estonia võitja Ralfs Sirmacis on üks kiiretest Läti sõitjatest, kes stardib 12.-14. juulil Lõuna-Eestis toimuval Shell Helix Rally Estonial. 

Koos kaardilugeja Ralfs Igavenšiga tullakse starti ASRT meeskonna poolt ette valmistatud Mitsubishi Lancer EVO X võistlusautoga. Eelmisel nädalavahetusel osalesid nad Lätis, Liepajas sõidetud FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etapil ja võitsid ERC 2 klassi. Ralfs Sirmacise ja Ralfs Igavenši startimine ametlikul WRC promotsioonirallil saab teoks koostöös Sportlandi ja Pirelliga.

Sirmacis, kes on FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste kolmekordne etapivõitja lõpetas 2016. aasta selles sarjas kolmandana. Peale võidukat kodurallit eelmisel nädalavahetusel Liepajas on nende järgmine start Shell Helix Rally Estonial. 

Ralfs Sirmacis ise ootab võistlust väga: «Rally Estonia on olnud alati mu lemmikralli. Kiire, hüpete ja kurvidega, mis teeb selle katsed eriti nauditavaks. Loomulikult tahaks ma taas kihutada Eestis R5 autoga aga usun, et meil saab Mitsubishi Lancer EVO’ga samuti seal lõbus olema. Rally Liepaja näitas, et meil on hea kiirus olemas ja kindlasti anname Shell Helix Rally Estonial endast maksimumi.»

Shell Helix Rally Estonia direktori Urmo Aava tervitab nii Ralfs Sirmacise ja Ralfs Igavenši ja teiste Läti sõitjate startimist Rally Estonial.

Rally Estonia korraldaja Urmo Aava on Sirmacise startimise üle õnnelik: «On äärmiselt hea näha meie 2016. aasta võitjat taas stardis. Olen kindel, et tänu sellele kogemusele, mis Ralfsil nendelt teedelt on, suudab ta näidata head kiirust. Ühtlasi usun, et koos nende ja teiste Läti rallisõitjatega tuleb neile Eestisse kaasa elama hulgaliselt Läti rallifänne, sest Shell Helix Rally Estonia on ka Läti meistrivõistluste etapp.»

Shell Helix Rally Estonia 2019 sõidetakse 12.-14. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel ning see on FIA European Rally Trophy ning Eesti ja Läti meistrivõistluste etapp ja WRC ametlik promotsiooniralli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles