Tundmatu meeskond. Andetu kapten. Ime jääl vol. 2 (2)

Andres Vaher
, reporter
Copy
25 tundmatust hokimängijast said üleöö terve Soome kangelased. FOTO: Peter Schatz/Imago Images/Actionpictures
25 tundmatust hokimängijast said üleöö terve Soome kangelased. FOTO: Peter Schatz/Imago Images/Actionpictures Foto: Peter Schatz/Imago Images/Actionpictures

Pealkirjas toodud tabamatus paradigmas kulges Soome jäähokimeeskonna tee MMi eel, ajal ja järel. Peatreener Jukka Jalonen kogus kokku löögirusika, kus vaid kaks meest NHList ning 18 (!) MMi debütanti. Pool koosseisust teenib elatist koduses SM-liigas.

«See on kõigi aegade viletsaim Soome koondis,» teatas üks kolumnist. «Marko Anttila kapteniks? Mida Jalonen veel välja suudab mõelda?» irvitas teine.

Nüüd tuleb «spetsidel» aga mütsi süüa. Soome seljatas play-off’is üksteise järel maailma hoki kolm suurt vaala Rootsi (21 mängijat NHList), Venemaa (15) ja Kanada (kõik 25). Finaalis vahtralehtedega ei heidutanud autsaidereid kaotusseisu jäämine ega vastase raju surve. 3:1 võit tähistas kaheksa aasta järel taas Bratislavas ilmameistriks tulekut.

«Uskumatu võistkond! Tunnistan: ma ei tundnud turniiri alates umbes 90 protsenti meie mängijatest. Ka mina ei pidanud seda võimalikuks, mida need kutid korda saatsid,» tunnistas Soome üks suurimaid hokilegende Teemu Selänne Iltalehtile.

Peksukottidest sangariteks

Kirutud Jalonen ja Anttila jagavad aga üheskoos rahvuskangelase number üks staatust. Jalonen on lahe taga iseäranis tehtud sell:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles