Aasta spordifoto nominent: kas Wenger jättis tõesti Zidane'i pika ninaga?

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Prantusmaa jalgpallitreenerite Arsene Wengeri ja Zinedine Zidane'i duell.
Prantusmaa jalgpallitreenerite Arsene Wengeri ja Zinedine Zidane'i duell. Foto: NICOLAS TUCAT / AFP

Esmaspäeval peeti Prantsusmaal Bordeaux’s heategevuslik jalgpallimatš, kus sündis üks legendaarne foto, mis jätab mulje, et Arsenali peatreener Arsene Wenger triblab mööda Madridi Reali peatreenerist Zinedine Zidane’ist.

Viimastel nädalatel on paljud jalgpalliväljakud kuulunud heategevusmatšidele. Esmaspäeval kohtusid ühes sellises endised jalgpalli- ja ragbilegendid.

Kui uskuda fotojäädvustust, siis kuulus matši eredaim hetk 69-aastasele Wengerile, kes lollitas 1998. aasta Ballon d'Ori võitjat Zidane'i.

Kui Wenger mängis oma karjääri jooksul Prantsusmaa jalgpallipüramiidi madalamal tasemel, siis 46-aastane Zidane oli absoluutne tippmängija, tulles lisaks rohketele tiitlitele klubidega Prantsusmaa koondisega nii Euroopa kui maailmameistriks.

Kuigi fotojäädvustus ei anna olukorrast täit ülevaadet, tegi see jalgpallifännidele Twitteris rohkelt rõõmu. Muuseas ristiti jäädvustus naljaga pooleks üheks kõigi aegade spordifotoks.

Et oleks aus, siis olgu tõe huvides mainitud, et Wenger triblas tegelikult palliga oma värava suunas ning kaotas Zidane'ile palli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles