Jürgen Rooba liigub Rootsist Prantsusmaa liigasse

Postimees Sport
Copy
Jürgen Rooba.
Jürgen Rooba. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti käsipalli rahvusmeeskonna paremääre Jürgen Rooba uus koduklubi jäi koondisekaaslase Kristo Voika omast paari tunniga maha, ent täna avalikustati ka 29-aastase Rooba järgmise hooaja tööandja. Pärast kaht Rootsis veedetud aastat siirdub Rooba mängima Prantsusmaa tugevuselt teise liigasse ja sõlmis 1+1 lepingu Cavigal Nice Handball-nimelise klubiga.

Siili Palliklubi ja SK Reval-Sport kasvandik, kes Eestis esindas veel HC Chocolate Boysi, HC Viimsi/Tööriistamarketit ja HC Kehrat, alustab viiendat hooaega välisklubis. 2015. aastal liitus Rooba Saksamaa 2. Bundesliga klubiga HSG Nordhorn-Lingen, kust siirdus tunamullu Rootsi. Seal mängis hooaja esiliigas Amo HK eest ning viimati esindas kõrgliigatiimi HIF Karlskronat.

«Mõnes mõttes saigi Prantsusmaale minek alguse Rootsist, sest HIF-iga liitus talvel hispaanlasest mängujuht, kes jagas mulle peamiselt Prantsusmaal ja Hispaanias tegutseva argentiinlasest agendi kontakti. Temal oli koheselt Cavigali variant pakkuda ja asjad läksid liikuma juba jaanuaris,» kirjeldas Rooba ülemineku taustalugu.

Cavigal Nice on 1943. aastal kolme klubi ühinemisel tekkinud suur spordiklubi, mille käsipallivõistkond mängis 1990-ndate lõpus kaks hooaega kohalikus meistriliigaski. Siis meeskond likvideeriti ning madalamate sarjade kaudu tõusti uuesti esiliigasse ehk Proligue'i mullu. Tänavu saadi 14 tiimi konkurentsis kümnes koht.

«Proligue's on kohustuslik, et meeskonnas oleks kümme professionaalset pallurit. Mullegi uudne reegel, aga loomulikult kasulik, sest nii sain minagi täisprofilepingu. Laual oli ka teisi variante ja pakkumisi, aga otsustasin uue riigi ja liiga kasuks. Mänguaega lubati kõvasti ja et paremääred on seal üldiselt parimad snaiprid olnud, siis peaks söötu korralikult saama,» sõnas Rooba.

«Prantsusmaa käsipall areneb väga kiirelt ja esiliigagi on tugev. Võrrelda veel ei oska, aga juttude põhjal võib esiliiga Rootsi meistrisarjastki kõvem olla. Suhtlesin ka teiste koondislastega, sealhulgas Armi Pärdiga, kes kinnitas, et liiga on tugev ja kindlasti tasub proovima minna,» vihjas Rooba koondisekaaslasele, kes hooajal 2016/17 samas liigas Massy Essonne Handballi eest mängis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles