Liikluses peaaegu 170 km/h kihutanud Lukjanuk sai lisakaristuse

Postimees Sport
Copy
Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk Foto: Elvira Urquijo A. / EPA

Läti autoralli EM-etapil Liepajas katsetevahelisel ülesõidul suurel määral piirkiirust ületanud Aleksei Lukjanuk peab lisaks rahatrahvi maksmisele tegema ka ühiskondlikult kasulikku tööd.

Lukjanuki kiiruseületuse tuvastas pühapäeval ralli GPS-süsteem. Esimese rikkumisena sõitis 50 km/h alas kiirusega 124,9 km/h ning teisena 90 km/h alas kiirusega 168,5 km/h. Kuna tolerantspiir on 10 km/h, ületas Lukjanuk esimesel juhul piirkiirust 64 km/h ning teisel 68 km/h.

FIA määras koheselt rallimehele 5000 euro suuruse rahatrahvi, mille maksmiseks anti venelasele kaks päeva. Ralli lõpus otsustati, et pelgalt rahatrahvist jääb väheks. Nii määrati Lukjanukile kümme päeva ühiskondlikult kasulikku tööd, mis on seotud liiklusohutusega. Kui venelane peaks veel EM-rallil kiirust ületama, jääb ta ilma Liepajas teenitud teise koha punktidest.

Venelane selgitas, et ületas kiirust, kuna pidi lühikese ülesõidu ajal piduriprobleemi lahendama. Seetõttu jäi tal ajakontrolli jõudmiseks vähe aega. «Teel ei olnud väga palju liiklust, kuid palun oma teo eest vabandust,» ütles Lukjanuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles