Rain Veideman taastas Itaalias enesekindluse

Margus Martin
, reporter
Copy
Vaevalt, et leidub Haljalas korvpallipoissi, kes ei sooviks olla mängusaalis samasugune naaskel nagu Rain Veideman. Suurt eeskuju kuulatakse ammulisui ja pildistamiseks venitatakse suud kõrvuni.
Vaevalt, et leidub Haljalas korvpallipoissi, kes ei sooviks olla mängusaalis samasugune naaskel nagu Rain Veideman. Suurt eeskuju kuulatakse ammulisui ja pildistamiseks venitatakse suud kõrvuni. Foto: Meelis Meilbaum/Postimees Grupp As

Kui korvpallur Rain Veideman mullu detsembri alguses Rapla meeskonnast Itaalia esiliiga klubisse Mantova siirdus, öeldi talle esimese kuu möödudes lihtsalt «play» (mängi).

Klubijuhid selgitasid pallurile, et tema teeneid vajatakse selleks, et meeskond ei langeks liigas kolme viimase hulka, keda ootavad põhihooaja lõppedes väljalangemismängud (play-out).

Möödus veel üks kuu. Mantova tegutsemine hakkas üha paremini sujuma ja koos sellega kasvas klubijuhtide isu – ühtäkki lisandus jutuajamistes «play’le» juba teine sõna «off». Nii saadi kokku sõnapaar play-off. Niimoodi meenutab kordaläinud hooaja lõppedes poolteist nädalat tagasi kodumaale naasnud üks Eesti koondise tugitalasid Veideman.

Kevadel madistatigi play-off-mängude esimeses ringis Bergamoga. Õige pisut jäi puudu, et selle Põhja-Itaalia pisut enam kui 48 000 elanikuga väikelinna suhteliselt noor meeskond oleks pääsenud veerandfinaali kaheksa tugevama hulka. Paraku tuli Mantoval tunnistada seeria otsustavas, viiendas kohtumises vastase paremust.

Samas oli just Veideman see, kes vedas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles