Selgusid 2022. aasta meeste võrkpalli MM-i võõrustavad linnad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Venemaa võrkpallikoondis võib juba 2022. aasta koduseks MMiks valmistuma hakata
Venemaa võrkpallikoondis võib juba 2022. aasta koduseks MMiks valmistuma hakata Foto: CIAMBELLI/SIPA / CIAMBELLI/SIPA/Scanpix

2022. aasta maailmameistrivõistlused võrkpallis toimuvad Venemaal. Rahvusvaheline võrkpalliföderatsioon (FIVB) kinnitas pärast inspekteerimist kaheksa Venemaa linna, mis saavad MM-mängude toimumiskohtadeks.

Need linnad on: Moskva, Peterburi, Kaliningrad, Jekaterinburg, Kaasan, Krasnojarsk, Novosibirsk ja Ufa.

Turniir, millest võtab osa 24 meeskonda, peetakse Venemaal 26. augustist kuni 11.septembrini 2022. aastal.

Finaalturniiril jaotatakse meeskonnad kuude neljasesse alagruppi. Edasi pääseb igast alagrupist kaks paremat, lisaks veel neli paremat kolmanda koha meeskonda. Seejärel moodustatakse 16-st meeskonnast omakorda neli alagruppi. Neljast alagrupist pääseb Final Six`i neli alagrupivõitjat ja kaks parimat teise koha saajat.

Seejärel paigutatakse kuus meeskonda kahte kolmesesse alagruppi, mõlema alagrupi kaks paremat pääsevad poolfinaali.

Uus kvalifikatsioonisüsteem

2022. aasta MM-i kvalifikatsiooniturniir toimub uue süsteemi alusel. Automaatselt on pääsu MM-le taganud korraldaja Venemaa ning valitsev maailmameister Poola. Pileti Venemaale tagab ka 2021. aasta finaalikoht kontinendi meistrivõistlustel (2 kohta Euroopa, 2 kohta Aasia ning Austraalia ja Okeaania, 2 Aafrika, 2 Põhja-Ameerika, 2 Lõuna-Ameerika meistrivõistluste finalistidele). Ülejäänud 12 kohta mängitakse välja kvalifikatsiooniturniiridel kuhu pääsevad maailma edetabeli alusel need 24 riiki, kes ei ole MM-le kvalifitseerunud.

Tagasi üles