Trillermatši enda kasuks pööranud Kanepi: mõtlesin, et vahet pole, ma ei anna alla! (1)

Toimetas Silver Tabo
Copy

Kaia Kanepi (WTA 88.) jõudis Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel kaks ja pool tundi kestnud maratonlahingu järel kolmandasse ringi ehk 32 parema hulka, kui alistas teises ringis tulemusega 6:7 (4), 6:0, 7:5 hiinlanna Shuai Zhangi (WTA 50.).

«Väga keeruline mäng oli, hästi füüsiline. Lõpus ma olin päris väsinud. Aga mõtlesin, et vahet pole, ma ei anna alla!» võttis 33-aastane Kanepi raske matši lühidalt kokku. «Loomulikult ma olen väga õnnelik, kuid samas ka väsinud. Aga ilmselt ikkagi rohkem õnnelik,» tunnistas eestlanna.

Mida muutis Kanepi pärast avasetis kiires lõppmängus saadud kaotust, et suutis teise seti 6:0 võita ning viia mängu otsustavasse kolmandasse setti? «Ma proovisin olla rohkem agressiivsem ja mängida rohkem oma mängu, mitte liivatennist, nagu ma esimeses setis proovisin,» selgitas ta.

Kas Kanepi teadis enne mängu midagi vastasest ning mida õppis mängu jooksul hiinlanna kohta? «Jaa, ikka. Mul oli informatsioon olemas tema kohta, aga samas päevad on erinevad ja minuga ta võibolla mängib teistmoodi kui teiste vastastega. Ilmselt ta üllatas mind sellega, kui hea eeskäsi tal oli,» ütles Kanepi, kes tõdes, et tegu oli väga keerulise vastasega. «Ta võitles ka lõpuni ning ei andnud alla ja ma pidin väga hästi mängima, et teda võita,» lisas eestlanna.

Kuidas võrrelda tänast matši esmaspäeval peetud avaringimänguga? «Teistmoodi oli täna. Esimene vastane (sakslanna Julia Görges – toim) lõi väga kõvasti, aga tänane vastane ei löönud niivõrd kõvasti, ta oli rohkem mängulisem. Vastased on erinevad ning vastavalt sellele tuleb veidikene ka kohandada oma mängu,» tõdes Kanepi.

Kanepi ja Zhangi matši tipphetked:

Kanepi läheb reedel Prantsusmaa lahtiste kolmandas ringis vastamisi venelanna Veronika Kudermetovaga (WTA 68.), kes sai täna skooriga 7:5, 6:1 jagu kasahhitarist Zarina Diyasest (WTA 99.).

Postimees ja Kanal 12 jätkavad Pransusmaa lahtiste otseülekandeid, näidates kõiki Kaia Kanepi mänge otsepildis. Lisaks on kavas nii naiste kui ka meeste poolfinaalid ja finaalid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles