Kuuenda koha teeninud Kangertile näitas suunda lätlane

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Tanel Kangert (vasakul).
Tanel Kangert (vasakul). Foto: EF Education First

Itaalia velotuuri 17. etapil (181 km) alates sõidu esimesest poolest jooksikute sekka kuulunud ning lõpuks kuuenda koha teeninud Tanel Kangert (EF Education First) ütles pärast võistlust, et kogu päev oli üksjagu kannatusterohke.

«Pean tunnistama, et kogu päev oli üsna raske. Mul polnud parimad jalad, kuid suutsin kuidagi viimasest tõusust taastuda. Kui oleksin end ribadeks sõitnud, oleks kolmas koht ehk võimalik olnud, kuid võit oli püüdmatus kauguses,» ütles Kangert, kes kaotas etapi võitjale 2.02-ga, poodiumikoht jäi temast 11 sekundi kaugusele.

«Kulutasin väga palju energiat juba sõidu alguses, kui läksin jooksikute sekka. Olin seal oma meeskonnast ainukene ning järgnesin kõigile, kes ründasid. Eriti hoolega jälgisin Läti meistrit (Krists Neilands (teenis viienda koha - toim.), sest olin kindel, et ta äraminekutes sees. Lõpuks oligi tema peaaegu ainuisikuliselt see, kes äramineku tekitas. Läksin iga tema liigutusega kaasa,» ütles Kangert.  

Täna on Itaalia velotuuril kavas siledal maal sõidetav 222 km pikkune 18. etapp, millele järgneb veel kaks mägietapp. Velotuur lõppeb pühapäeval 17 km pikkuse temposõiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles