Jari-Matti Latvala võrdles end soomlaste uue rahvuskangelasega

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Marko Anttila
Marko Anttila Foto: Lehtikuva Lehtikuva / REUTERS

WRC-sarja kõige kogenum piloot Jari-Matti Latvala leidis enda ja Soome hokikoondise maailmameistriks viinud kapteni Marko Anttila vahel sarnasusi.

Soome jäähoki maailmameistritiitel ei jätnud mõistagi külmaks ka Soome rallipiloote. Näiteks Toyota sõitja Latvala elas meeskonna otsustavatele mängudele täiel rinnal kaasa. «Tiim polnud kuulus ning ma ei ennustanud neile kuigivõrd edukat turniiri. Aga mida turniir edasi, seda rohkem hakkas koondis mulle huvi pakkuma. Julge mängustiil, motivatsioon ja raske töö tõid tulemuse,» ütles Latvala.

Latvala leidis enda ja koondis kapteni Anttila suhtes nii mõnegi sarnasuse. «Ta on minu vanune ehk 34-aastane. Tema selja taga on raske karjäär. Kuid ta on keerulised olukorrad enda kasuks pööranud. On äärmiselt meeldiv, et mitte esimeses nooruses mängija tõuseb rahva lemmikuks. Ta näitas, et ka selles vanuses on võimalik tõusta karjääri tipptasemele,» ütles Latvala.

Ka Citroeni piloodile Esapekka Lappile pakkus Soome hokikoondise võit Kanada üle rohkelt emotsioone. «Pidin minema ööseks Helsingisse, et end hästi välja magada ja hommikul lennukile minna. Aga vaatasin kogu matši kodus lõpuni. Lõpuks sain ainult kolm ja pool tundi magada,» sõnas Lappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles