Kellele suur, kellele intriigivaene finaal

Andres Vaher
, reporter
Copy
2019. a Meistrite liiga finaali graafika
2019. a Meistrite liiga finaali graafika Foto: Alari Paluots/Graphic News

Kui Hispaania klubid alles äsja jalgpalli eurosarju valitsesid, kostis siit-sealt ikka ja jälle nurinat: oi kui igav. Tänavu lõid inglased platsi täiesti enneolematul moel puhtaks – üleeilses Euroopa liiga finaalis nüpeldas Londoni Chelsea Londoni Arsenali, homme selgitavad Meistrite liiga võitja aga Liverpool ja Tottenham.

Tähendusrikas, et Euroopa esiklubi tõstab karika pea kohale Hispaania pealinnas, Madridi Atletico kodustaadionil.

On’s intriigi või mitte?

«Kui kõnealune sari 1955. aastal loodi, oli idee midagi sootuks muud, kui nüüd välja kukkunud. Rõhutan: Liverpool ega Tottenham pole isegi Inglismaa meistrid. Pealegi võiks sama hästi tegemist olla rutiinse kohtumisega novembrikuises Londonis,» seadis Victor Mather New York Timesi kolumnis paari aastakümne taguse eurosarjade reformi nüüdisaja valguses küsimärgi alla.

Nii või naa, keegi ei kahtle Liverpooli ja Tottenhami finaaliväärikuses. Mõlemad näitasid poolfinaalis metsikut võitlejavaimu, tulles vastavalt Barcelona ja Amsterdami Ajaxi vastu välja koguni kolmeväravalisest kaotusseisust.

Tuleviku- ja minevikujutud

Kuna Liverpool on alles värskelt Euroopa eliiti tagasi murdnud ja Tottenham sootuks finaali esmakülaline, tehakse homse esikohaheitluse eel tavatult palju juttu tulevikust. Kohati rohkemgi tundub õhus olevat küsimus «kes kummagi meeskonna staaridest lahkub?» kui «mis finaalis otsustavaks saab?».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles