Ruiz jr sepistas poksiajaloo ühe suurema üllatuse (1)

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Anthony Joshua sai Andy Ruiz Juniori käest WBA Super, IBF, WBO ja IBO raskekaalu tiitlimatšis lüüa .
Anthony Joshua sai Andy Ruiz Juniori käest WBA Super, IBF, WBO ja IBO raskekaalu tiitlimatšis lüüa . Foto: ANDREW COULDRIDGE / Action Images via Reuters/Scanpix

Eile toimus New Yorgis Madison Square Gardenis  profipoksi raskekaalu tiitlimatš valitseva (IBF, WBA ja WBO) maailmameistri Anthony Joshua ja Andy Ruiz Juniori vahel.

Autsaideriks peetud Andy Ruiz Jr raputas poksimaailma, kui lõi 29-aastase Briti staari ja matši absoluutse favoriidi Joshua neli korda põrandale. Matš lõppes juba seitsmendas raundis nokaudiga. Joshua oli selleks ajaks käpuli löödud juba kolma korda!

USA-s, Californias sündinud Ruiz on esimene Mehhiko päritolu poksi raskekaalu maailmameister. Eksperdid peavad matši tulemust üheks üllatuslikumaks poksi ajaloos. Mehhiko nahkkindamehe võitu võrreldakse Hasim Rahmani võiduga Lennox Lewise üle 2001. aastal ja James «Buster» Douglase võiduga Mike Tysoni üle 1990. aastal.

«Ma tänan selle võidu eest Jumalat. Ilma temata poleks see võimalik. See on see, millest olen unistanud, mille nimel töötanud. Tundub uskumatu, et mu unistused on täide läinud,» ütles Ruiz.

«Sügav respekt Andyle, suur suur respekt. Ta on hea võitleja. Tänan Ameerikat. Tänan kõiki, kes te kohale tulite ja palun vabandust sõbrad ja poolehoidjad, et teid alt vedasin,» ütles Briti poksija pärast matši.

«Pole mingeid vabandusi. See on mu enda viga, võtsin hirmsa haamri sisse. Õnnitlused Andyle. Ta vääris võitu,» lisas Joshua.

29-aastase Ruiz on profikarjääri 34-st matšist võitnud 33, neist 22 nokaudiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles