Mourinho: Klopi juhitud Liverpool polnud Meistrite liiga finaalis midagi erilist

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Jürgen Klopp (V) ja Jose Mourinho
Jürgen Klopp (V) ja Jose Mourinho Foto: PA Wire / PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Portugali jalgpallitreener Jose Mourinho ütles, et Liverpooli juhendaja Jürgen Klopi valitud kaitsetaktika eilses jalgpalli Meistrite liiga finaalis hävitas mängu kvaliteedi. Liverpool võitis matši 2:0 ja tõstis kuuendat korda klubi ajaloos pea kohale Meistrite liiga võidukarika.

Egiptlane Mohamed Salah realiseeris 2.minutil penalti ja Belgia koondise ründaja Divock Origi paugutas 87. minutil madala palli Tottehami vasakusse alanurka. Ka Tottenhamil olid omad šansid skoorida, kuid Liverpooli kaitsest läbi murda Londoni klubi ei suutnud.

Mitmed Euroopa tippklubisid (Madridi Real, Chelsea, viimati Manchester United) juhendanud Mourinho ütles, et Klopi ülesandel tõmbus Liverpooli keskväli liialt kaitsepaari Joel Matipi ja Virgil Van Dijki ligi ja lõhkus sellega mängu ilu.

«Liverpool lõhkus taktikaga oma ründevõimalused,» ütles Mourinho.

Talle sekundeeris 22 aastat Londoni Arsenali peatreenerina töötanud Arsene Wenger: «Väga, väga keskmine jalgpall Liverpooli poolt. Kuid mulle tundus, et ka Tottenhamil nappis eneseusku. Lõppkokkuvõttes sõltus matši tulemus kahest situatsioonist, nagu mitmel puhul varemgi suurtes mängudes,» rääkis Wenger.

Samas tunnustas Mourinho oma sakslasest kolleegi, kes enne eilset suurvõitu oli Dortmundi Borussia ja Liverpooliga järjest kaotanud kuus finaali:«On äärmiselt raske kaotada üht suurt finaali. Aga kaotada kuus…ja seejärel saavutada võit! Usun, et Kloppi jaoks on see fenomenaalne saavutus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles