Kontaveidi ja Kasatkina edutee Prantsusmaa lahtistel sai valusa lõpu

Silver Tabo
, reporter
Copy
Anett Kontaveit (paremal) ja Daria Kasatkina Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel.
Anett Kontaveit (paremal) ja Daria Kasatkina Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel. Foto: AFP7 / ZUMAPRESS.com

Anett Kontaveit ja Daria Kasatkina langesid Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel paarismängus konkurentsist, kui jäid 16 parema seas tulemusega 7:5, 5:7, 4:6 alla Hiina paarile Yingying Duan/Saisai Zheng.

Avasetis leidis aset koguni viis servimurret. Esmalt sai sellega seisul 2:2 hakkama Hiina paar, kuid järgmises geimis vastasid Kontaveit ja Kasatkina samaga. Seisul 4:4 kordus eelkirjeldatud süžee. 5:5 viigiseisul hoidsid Kontaveit ja Kasatkina oma pallingugeimi, misjärel said kirja taas servimurde ning võitsid avaseti 7:5.

Teist setti asusid Kontaveit ja Kasatkina 4:1 juhtima, kuid hiinlannad võitsid seejärel kolm geimi järjest. Ehkki eestlanna ja venelanna suutsid seisul 4:4 hoida oma servigeimi, siis nii kolm järgmist geimi kui ka kogu sett kuulus numbritega 7:5 hiinlannadele.

Otsustavas setis asusid Kontaveit ja Kasatkina samuti 4:1 juhtima, ent kaotasid siis viis geimi järjest ehk kolmanda seti 4:6 ning kogu mängu skooriga 7:5, 5:7, 4:6.

Kaks tundi ja 39 minutit kestnud matši jooksul servisid Kontaveit ja Kasatkina kaks ässa vastaste ühe vastu ning tegid neli topeltviga hiinlannade ühe vastu. Kõikidest punktidest (232) võitsid eestlanna ja venelanna 115 ning hiinlannad 117 punkti.

Nii 23-aastase Kontaveidi kui ka temast aasta noorema Kasatkina jaoks märgib suure slämmi turniiril paarismängus kolmandasse ringi jõudmine karjääri parimat saavutust.

Kaheksa parema seas lähevad hiinlannad nüüd vastamisi kas neljanda asetusega Kanada–Hiina paariga Gabriela Dabrowski/Xu Yifan või prantslannadega Fiona Ferro/Diane Parry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles