PM Portugalis. Ogier täitis tagasihoidliku eesmärgi kuhjaga

Kris Ilves
, reporter
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier peab lõppenud Portugali rallit raskeimaks, mis siin ookeani ääres on sõidetud. Lisaks märkis kolmanda koha pälvinud ja punktikatse võitnud Ogier, et tema eesmärk oli teenida 15 punkti.

«Sellel Portugali rallil juhtus väga palju asju, aga kõige olulisem on see, et ma tunnen ennast hästi. Teadsin juba enne ralli algust, et mind ootab siin raske katsumus. Siin oli kuiv ja väga kuum, kõige raskem Portugali ralli läbi aegade,» sõnas Ogier, kes pidi esimesel päeval konkurentidele teed puhastama.

Ogier jõudis endalegi üllatuseks poodiumile. Mõistagi aitasid sellele kaasa Toyota sõitjad Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke, kes vastavalt amordiprobleemi ja sõiduvea tõttu kõrgest mängust pudenesid. «Olen punktide üle väga õnnelik. Minu eesmärk oli teenida 15 punkti, aga sain 20. Meil oli väga hea punktikatse,» jäi Ogier rahule.

Ogier juhib MM-sarja üldarvestuses Ott Tänaku ees kahe punktiga, mis tähendab, et ka Sardiinias peab prantslane teepuhastajaks olema. «Sardiinias ei taha ükski sõitja esimesena startida. Seal on minu võiduvõimalused väikesed,» kommenteeris ta.

MM-sarja järgmine ehk kaheksas etapp peetakse 13.-16. juunini Sardiinias.

Üldseis pärast Portugali rallit: 1. Sebastien Ogier (Citroën) 142 punkti, 2. Ott Tänak (Toyota) 140, 3. Thierry Neuville (Hyundai) 132.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles