Cretu võidust Hollandi üle: see on tasu tehtud töö eest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Eesti meeste võrkpalli rahvuskoondis sai eile Euroopa Kuldliigas kirja esimese võidu, kui alistas Tartu Ülikooli spordihoones 3:2 (25:22, 25:23, 19:25, 20:25, 16:14) Hollandi. Peatreener Gheorghe Cretu ütles, et võit oli meeskonnale väga vajalik tasu tehtud töö eest.

«Mitmed mängijad selles meeskonnas pole veel Kuldliigas võidumaitset tunda saanud, seetõttu olen nende üle õnnelik - see on tasu tehtud töö eest. Meeskond mängis meeskonnana ja kogenud mehed toetasid noori rohkem kui eelmistes mängudes. Kõik tegid oma töö ilusti, nii need, kes alustasid, kui vahetusest sekkunud mehed,» vahendab Volley peatreeneri sõnu.

Taas koondise eest suurepärase mängu teinud Hindrek Pulk tõdes, et Tartus peaaegu täissaali ees mängida on eriline. «Publik sütitab, kuigi kohati on ehk tahtmist liiga palju ja keha ei suuda kõike teha, mida tahaks. Kolmandas geimis meie vastuvõtt lagunes, nemad panid servil juurde ja me pidime raskeid palle ära lahendama ning kohati ei suutnud. Tänu rahvale me need viis geimi ära kestsime, see ei olnud lihtne. Selja taga on ka üsna raske periood - palju reisimist ja mängud. Kodupublik selle võidu täna koju tõi,» rääkis diagonaalründaja.

Hollandi meeskonna juhendaja Roberto Piazza tunnustas Eesti meeskonda. «Kaotasime tulemusega 2:3 meeskonnale, kes püüdis endast kõik väljakule jätta. Ma ütlesin mängijatele kohe, et Eesti pidas eelmised kohtumised võõrsil ja siin on saal teie karjuvaid fänne täis. Eesti mängis suurepäraselt ja õnnitlused teile. Meie peame oma asjades olema enesekindlamad,» kommenteeris Piazza.

Kolme mänguga on finaalturniiri korraldajana otsepääsme poolfinaali taganud Eesti kaotanud nüüd B-alagrupis skooridega 1:3 Hispaaniale ja Horvaatiale ning võitnud tulemusega 3:2 Hollandit. Üldarvestuses paikneb Eesti neljaliikmelises alagrupis kahe punktiga viimasel kohal. Üldliider on seitse punktiga Hispaania, kellele järgnevad Holland (5) ja Horvaatia (4).

Järgmine mäng on Eesti meeskonnal kavas järgmisel laupäeval, kui algusega kell 20 võõrustatakse Tartu Ülikooli spordihoones Horvaatiat.

Tagasi üles