Eestlastega seotud dopinguskandaalis kerkis päevavalgele uus nimi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Christina Kollmann-Forstner.
Christina Kollmann-Forstner. Foto: twitter

Rahvusvaheline jalgrattaliit UCI määras Austria jalgratturile Christina Kollmann-Forstnerile dopingukahtluse tõttu ajutise võistluskeelu. Märgid viitavad, et ka tema võis olla üks Saksamaa dopinguarsti Mark Schmidti klient.

31-aastane Kollmann-Forstner alustas karjääri maanteesõidus, kuid liikus seejärel edasi maastikurattasõidule. 2013. ja 2015. aastal tuli ta maastikuratta maratonis Austria meistriks, 2017. aastal aga Euroopa meistriks. Mullu võitis ta maastikuratta maratonilt MM-hõbeda.

«Võistluskeeld on määratud informatsiooni põhjal, mille saime Austria võimudelt,» kinnitas UCI, et neile laekunud informatsioon pärineb Austria politseioperatsioonist «Aadrilaskmine».

Mäletatavasti toimusid Austria politseioperatsiooni esimesed arengud tänavu suusatamise põhjaalade MMil Seedeldis, kus peeti kinni ka eestlased Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv. Hiljem tunnistas veredopingu kasutamise üles Algo Kärp. Skandaaliga on seotud ka dopinguarsti kontake jaganud Mati Alaver ning oma poja Andrease tegemistest teadnud Andrus Veerpalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles