Toyota president kiitis negatiivsele ajaloole punkti pannud Tänakut ja Järveoja

Postimees Sport
Copy
Akio Toyoda.
Akio Toyoda. Foto: è¨å¸âpçF / AP

Toyota autotööstuse president Akio Toyoda tundis heameelt Ott Tänaku ja Martin Järveoja saavutatud võidu üle autoralli MM-sarja seitsmendal etapil Portugali rallil, kuna eelmistel aastatel oldi kõnealusel etapil raskustes.

«Pärast meie naasmist MM-sarja (aastal 2017 – toim) oleme igal aastal olnud Portugalis hädas. Oma kolmandal osaluskorral näitasime tugevat tempot, juhtides kolme Toyota Yaris WRC masinaga ralli esimest poolt,» rääkis ta Toyota pressiteenistuse vahendusel.

«Lõpuks tõusid Ott ja Martin poodiumi kõrgeimale astmele. Ma usun, et see on tulemus kogu meie meeskonna pidevale vaeva nägemisele, millele on kaasa aidanud minevikus läbi elatud ebaõnnestumised. Tänan Otti, Martinit ning kõiki teisi meeskonna liikmeid!»

«Jari-Matti (Latvala) ja Miikka (Anttila) olid sunnitud laupäeval vedrustuse probleemi tõttu katkestama. Aga seni näitasid nad head kiirust. Kris (Meeke) ja Seb (Marshall) on näidanud iga ralliga Yaris WRCga aina paremat minekut. Ja kuni ralli lõpuni ründasid nad poodiumikohta,» jätkas Toyoda.

«Hooaja teises pooles võitleme selle nimel, et teha kõigi kolme autoga suurepäraseid tulemusi. Meie, Tommi (Mäkinen) ja meeskond jätkavad masinate arendamist, millega meie piloodid saaksid end mugavalt tundes rünnata. Seega ma tahan, et sõitjad ja kaardilugejad jätkaksid agressiivselt surumist, nagu nad ka teevad. Samuti soovin, et kõik fännid toetaksid meeskonda,» lisas ta.

Järgmisena on autoralli MM-sarjas kavas 13.–16. juunil sõidetav kaheksas etapp ehk Sardiinia ralli.

MM-sarja üldseis (7/14)

Sõitjad:

  1. Sebastien Ogier (Citroën) 142 punkti
  2. Ott Tänak (Toyota) 140
  3. Thierry Neuville (Hyundai) 132
  4. Elfyn Evans (M-Sport) 65
  5. Kris Meeke (Toyota) 56
  6. Teemu Suninen (M-Sport) 44
  7. Sebastien Loeb (Hyundai) 39
  8. Jari-Matti Latvala (Toyota) 38
  9. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 36
  10. Esapekka Lappi (Citroën) 34
  11. Dani Sordo (Hyundai) 26

Meeskonnad:

  1. Hyundai 202 punkti
  2. Toyota 182
  3. Citroën 158
  4. M-Sport 122
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles