Nädalavahetusel toimub Viljandis esimene elektrijalgrataste mäkketõusuvõistlus

Postimees Sport
Copy
Elektrijalgratas
Elektrijalgratas Foto: Cleveron

Cleveron Challenge II toob 8. juunil Viljandisse kokku 10 meeskonda, kes võistlevad 5000 euro nimel kõige kiiremini tippu jõudmise nimel. Mäkketõusu rada on avatud ka teistele elektrijalgrataste omanikele ja huvilistele, kes soovivad elektrijalgrattaga mäest üles sõita ja esimese vabaklassi rajarekordi püstitada. Võistlus toimub Viljandis Kõrgemäe tänaval, mis kuulus oma järsu pika tõusu poolest.

8. juunil kell 11.00 algab Viljandis, Kõrgemäel esmakordne elektrijalgrataste mäkketõusu võistlus. Cleveroni korraldatava tootearendusvõistluse Cleveron Challenge II finaalis võistlevad kümme finalisti, kes on 4. märtsist alates arendanud unikaalset elektrijalgratast. Ratas võib kaaluda kuni 22 kg, selle mootori võimsusele pole piiranguid, kuid töötada võib mootor ainult abimootorina väntamise ajal. Võistluse peaauhinna 5000 eurot võidab kõige kiiremini mäkke jõudnud ratta arendanud tiim. Lisaks on ka 2500-eurosed eriauhinnad, mis lähevad kohapeal valitavale parima disaini rakendajale ja Cleveron Challenge II sündmuse Facebooki lehel kõige rohkem hääli saanud tiimile.

Elektrijalgrataste arendamise võistluse eesmärk on populariseerida tootearendust ja näidata, kui erinevad ning mitmekülgsed võivad elektrirattad liiklusvahendina olla. Cleveron Challenge’i projektijuhi Reelika Maraniku sõnul on see Cleveroni jaoks juba teine tootearendusvõistlus ja rõõm on näha, et huvi ning ka osalejate motivatsioon ja professionaalsus kasvab: «Võrreldes eelmise Cleveron Challenge’iga, kus tiimid pidid paari kuuga autonoomse lumesaha arendama ning mis vaid mõnel üksikul meeskonnal õnnestus, on sel korral kõik finalistid toote valmis saanud. Põnevaks teeb võistluse asjaolu, et tiimid pole üksteise tooteid näinud, vaid saanud konkurentidega tutvuda ainult läbi meedia. Kõik finalistid on võidujanused ning usuvad enesekindlalt, et nemad on teistest tiimidest kiiremad.»

Lisaks tootearendajatele saavad Eestis müüdavate elektrijalgratastega tutvuda ja end proovile panna ka pealtvaatajad, kellel on võimalik võistelda vabaklassi kategoorias. Kiiremad huvilised saavad end kohapeal võistlusele registreerida ja mäkketõusuks tasuta elektrijalgratas laenata. Isikliku elektrijalgrattaga tulles tuleb end eelregistreerida Cleveron Challenge’i kodulehel.

Cleveron Challenge II toimub 8. juunil kell 11.00 Viljandis, Kõrgemäe tänaval. Võistlus algab kvalifikatsioonisõitudega, mille neli kiireimat jätkavad poolfinaalis. Vabaklassi sõidud toimuvad finaalisõitude vahel. Elektrijalgrataste tehnoloogiat on kohapeal tutvustamas Velomoto, Ampler Bikes, Choppelectric ja Motokaubad, kelle tooteid saavad huvilised kuni kella 14.00ni proovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles