Täna Pariisis Šveitsi tennisederbi

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Stan Wawrinka (vasakul) ja Roger Federer tänavu Indian Wellsis
Stan Wawrinka (vasakul) ja Roger Federer tänavu Indian Wellsis Foto: Mark J. Terrill / AP/Scanpix

Täna kohtuvad Prantsumaa lahtistel meistrivõistlustel tennises meeste üksikmängu veerandfinaalis Stan Wawrinka ja Roger Federer. Mehed on omavahel kohtunud 25 korda ning 22 korda on väljakult võitjana lahkunud teadagi Federer. Kuid saviliivaväljkul on seis tasavägisem, sellel väljakukattel on Wawrinka võitnud kolm ja Federer kuus matši.

Viimati kohtusid šveitslased liivaväljakul 2015. aastal just Prantsusmaa lahtiste veerandfinaalis ja siis võidutses Wawrinka 6:4, 6:3, 7:6 (4). Wawrinka kruiisis neli aastat tagasi Pariisis oma teise Suure slämmi tiitlini kui alistas finaalis serblase Novak Djokovici. 37-aastase Federeri ainus tiitlivõit Roland-Garroselt jääb aastasse 2009, kui ta võitis finaalis kindlalt rootslast Robin Söderlingi 6:1,7:6,6:4.

Teel tänasesse veerandfinaali alistas 34-aastane Wawrinka neljandas ringis noore kreeklase, turniiri kuuenda asetuse Stefanos Tsitsipase tõelises tennisetrilleris 7:6, 5:7, 6:4, 3:6, 8:6.

«Just selliste hetkede pärast olen ma tagasi. Ma naudin suurtel turniiridel rohkearvulise publiku ees mängimist. Tänane mäng oli midagi väga erilist,» ütles Wawrinka pärast üle viie tunni kestnud lahingut.

Maailma edetabeli kolmas number Federer ei ole käimasoleval turniiril veel loovutanud settigi, kuid ka vastased pole olnud just tippude tipud. Vaid üks sett on läinud kiiresse lõppmängu, kolmanda ringi kohtumise kolmas sett Norra esinumbri Casper Ruudiga, mille Šveitsi legend võitis 10:8.

Maailma esinumber Novak Djokovic on samuti märganud Wawrinka head vormi ning hoiatas eile Federeri. «Mul on väga hea meel, et Stan on tagasi. Usun, et Federeril ei tule veerandfinaalis jalutuskäik. Wawrinka on üllatusvõimeline,» rääkis serblane.

Šveitslaste omavahelise matši võitja kohtub poolfinaalis kas jaapanlase Kei Nishikori või suursoosik Rafael Nadaliga.

Šveitsi suurmeistrite tennisederbi Pariisis algab täna kl 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles