Selgus Eesti suveuniversiaadi koondis

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Annika Karilaid on suveuniversiaadil Napolis Eesti suurimaid medalilootusi
Annika Karilaid on suveuniversiaadil Napolis Eesti suurimaid medalilootusi Foto: Eesti judoliit

XXX suveuniversiaadini on jäänud üks kuu ja eile selgus ka Eesti koondise lõplik koosseis. Universiaad toimub 3.-14. juulini Itaalia linnas Napoli. Seekord on universiaadi osalejate arv piiratud - osalejaid saab olla kuni 8000, mis on nelja tuhande võrra väiksem viimaste universiaadide osalejate arvust.

Eesti saadab universiaadile 51 sportlast kümnel erineval spordialal - vibulaskmine, kergejõustik, ujumine, vehklemine, iluvõimlemine, judo, laskmine, lauatennis, taekwondo ja tennis. Enim - 15 -läheb Eestist universiaadile kergejõustiklasi, ujujaid on universiaadil võistlemas 9, lauatennisiste 8, vibulaskjaid 6, judokaid 4, vehklemises ja laskmises esindab Eestit 3 sportlast, iluvõimlemises, taekwondos ja tennises läheb võistlustulle meilt üks sportlane. Lisaks neile on koondises 15 treenerit ja teisi abistavaid taustajõude.

Kergejõustikus jahivad kõrgeid kohti eelmisel universiaadil häid tulemusi näidanud kolmikhüppaja Tähti Alver ja keskmaajooksja Liis Roose.  

Judos on suurimad lootused pandud Mattias Kuusikule ja Annika Karilaidile. Mattias Kuusik on eelmise aasta U23 Euroopa meister ning Eesti parim Üliõpilassportlane 2018. Annika on sel aastal neljal juunioride EK etapil poodiumile jõudnud.

Kõrgeid kohti ootame ka vibulaskmises, kus kaasa teevad Eesti parimad Emily Hõim, Lisell Jäätma, Alexandra Põllumäe, Robin Jäätma, Karl Kivilo ja Triinu Lilienthal.

Laskmises on võimalusi häid kohti saavutada mõlemal meie naislaskjal – Anasstassia Bobõleval ja Katrin Smirnoval.

Ujumises on lootused seotud eelkõige Eesti meistri Armin Evert Lellega, aga häid tulemusi loodame teisteltki.

Lauatennises on rõhk eelkõige võistkonnaturniiril, kus hea loosi korral on võimalik jõuda kaheksa hulka.

Kokku on esindatud kuus Eesti kõrgkooli. Välismaa kõrgkoolides õppivaid tudengeid läheb universiaadile kuus, delegatsioonis on ka 12 sportlast gümnaasiumitest ja 2 kutsekoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles