Korvpallijumal Ivković Müürsepale: trofeedest olulisem on eluaegne sõprus

Postimees Sport
Copy
Dušan Ivkovic (vasakul) ja Martin Müürsepp.
Dušan Ivkovic (vasakul) ja Martin Müürsepp. Foto: Lauri Lippmaa

Eesti kõigi aegade edukaim korvpallur Martin Müürsepp külastas teisipäeval Serbia legendaarset korvpallitreenerit Dušan «Duda» Ivkovići, kes juhendas eestlast nii Kreeka klubis Ateena AEK kui ka Venemaa hiius Moskva CSKA.

«Müürsepp on kaasaegse korvpalli number nelja nägu,» ütles Ivković, kes peab eestlast üheks oma andekamaks õpilaseks.

«Ivković on aidanud mul kujuneda selleks, kes ma olen, nii inimese kui korvpallurina,» ütles Serbias oma saatesarja «Mürka: viimane lahing» kokkuvõtvat erisaadet tegev Müürsepp.

Foto: Lauri Lippmaa

«Trofeed ei ole minu jaoks olulised, inimesed on minu jaoks olulised,» ütles Ivković ja märkis, et tiitlid ja karikad on lühiajaline au ja kuulsus, kuid mis jääb pärast alles, on sõprus kogu eluks.

Ivković võttis eestlast soojalt vastu oma Belgradi kodus, kus pensionipõlve pidav spordilegend tegeleb muuhulgas ka omapärase põneva hobiga. Millega täpsemalt, selgub erisaates.

Karmi käega Ivković, keda kodumaal peetakse korvpallijumalaks, on võitnud Euroopa tippklubide ridades arvukalt säravaid tiitleid ning kuulub Müürsepa hinnangul ilmselt kõigi aegade paremate korvpallitreenerite ladvikusse.

Foto: Lauri Lippmaa

Kanal 2 ja Kanal 12 näitavad Müürsepa karjääri kokku võtvat humoorikat reisisaatesarja «Mürka: viimane lahing» kogupikkuses suvel. Erisaade Ivkovićiga läheb eetrisse septembri lõpus, vahetult enne Müürsepa karjääri väärikat lõppu tähistavat Viimast lahingut.

Martin Müürsepa lahkumismäng «Viimane lahing», kuhu kogunevad Mürka parimad sõbrad korvpalliradadelt nii unistuste liigast NBAst kui ka Euroopast ja Austraaliast, peetakse Saku Suurhallis 26. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles