Lappi enesekindlus sai järjekordse löögi: ma ei saa enam olla kiire, aga rumal

Toimetas Silver Tabo
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Esapekka Lappi (Citroën) niigi halvenenud enesekindlus sai möödunud nädalavahetusel peetud autoralli MM-sarja seitsmenda etapi Portugali ralli viimasel võistluspäeval järjekordse löögi, kui masina üle katuse keeranud soomlane oli sunnitud katkestama.

28-aastase Lappi karjäär Citroënis pole kulgenud loodetud rada pidi, kuid Portugali ralli eelsel testimisel leidis ta Citroën C3 WRC masina rollis sobiva seadistuse ning lootis sellest võidusõidul kasu lõigata.

Soomlane asus Portugali rallil enne viimast võistluspäeva viiendal kohal, kuid keeras pühapäevasel esimesel kiiruskatsel auto üle katuse ning pidi katkestama. «Ma olen nüüd üsna suure surve all. See pole esimene kord, kui ma pole suutnud olla meeskonnale kasulik ning nüüd on mul surve peal,» tunnistas Lappi WRC ametliku kodulehekülje vahendusel.

«Ma suudan ühe päeva sõita, kuid ma pean seda tegema kolm päeva järjest. Kiirusest, mida ma näitasin, polnud lõpuks eriti kasu – ma ei saa olla kiire, aga rumal. Mis aga edaspidi meid aitab, on see, et leidsime autoga hea seadistuse, mida saan ka järgmisel etapil Sardiinias kasutada,» lisas ta.

Citroëni meeskonna pealik Pierre Budar ootab Lappilt rohkem stabiilsust. «Me näeme, et Esapekka on leidnud väga hea kiiruse. Ta oli väga kiire ja usaldusväärne – ning seda väga raskelt stardipositsioonilt, kuna startis laupäeval rajale teisena. Ta tegi tugeva päeva ning tundis end autos õnneliku ja mugavana,» rääkis Budar.

«Ta peab kogu ralli suutma hästi esineda. Teame, et tal on olemas autos kiirus ja tasakaal, nüüd peame üles leidma ka selle viimase asja (stabiilsuse – toim).»

Järgmisena on autoralli MM-sarjas kavas 13.–16. juunil sõidetav hooaja kaheksas etapp ehk Sardiinia ralli.

MM-sarja üldseis (7/14)

Sõitjad:

  1. Sebastien Ogier (Citroën) 142 punkti
  2. Ott Tänak (Toyota) 140
  3. Thierry Neuville (Hyundai) 132
  4. Elfyn Evans (M-Sport) 65
  5. Kris Meeke (Toyota) 56
  6. Teemu Suninen (M-Sport) 44
  7. Sebastien Loeb (Hyundai) 39
  8. Jari-Matti Latvala (Toyota) 38
  9. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 36
  10. Esapekka Lappi (Citroën) 34
  11. Dani Sordo (Hyundai) 26

Meeskonnad:

  1. Hyundai 202 punkti
  2. Toyota 182
  3. Citroën 158
  4. M-Sport 122
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles