FIA andis uue generatsiooni WRC autode suhtes tähtsa lubaduse

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Fafe kiiruskatse legendaarsel hüppel.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Fafe kiiruskatse legendaarsel hüppel. Foto: Sander Ilvest

FIA rallidirektor Yves Matton andis lubaduse: WRC autode üleminek hübriidtehnoloogiale ei muuda võistlussarja igavamaks ega kallimaks.

FIA plaanib WRC autode hübriidtehnoloogiale üleminekut 2022. aastaks. Täpsemad detailid uue generatsiooni WRC autodest avaldatakse järgmisel nädalal, kui koguneb maailma mootorispordi nõukogu.

Seni on meeskonnad enim kartnud, et uus tehnoloogia muudab ralliautode ehitamise liiga kalliks. Näiteks vormel 1 sarjas on pärast hübriidtehnoloogia tulekut maailmameistriks tulnud ainult Mercedese meeskond. WRC sarjas on põnevust aga kuhjaga, sest tiitlivõitluses on sees nii Citroën, Toyota kui Hyundai.

«Meie eesmärk on, et autode hind jääks samaks, mis praeguse generatsiooni autodel. Plaanime kokku hoida teiste tehniliste osade pealt, kuid pole lõplikku plaani paika veel pannud,» ütles Matton.

«Soovime, et autode ehitamise eelarve jääks samaks. See pole meie huvides, et autode tootmine kallimaks läheks. Soovime, et jätkuks sama võrdne võitlus, mis praegu MM-sarjas valitseb. Autod on üsna võrdsed ning uutel MM-sarjaga liitujatel on võimalik kiiresti tippu jõuda,» ütles Matton ning tõi eduka näitena Toyota meeskonna.

Samuti on FIAs arutlusel küsimus, mis saab edasi praeguse generatsiooni WRC autodest. Mäletatavasti kujunes eelmise generatsiooni autodele mõeldud WRC Trophy sari tõeliseks pettumuseks. «Peame mõtlema, kas tekitada tulevikus praeguse generatsiooni autodele uus võistlusklass. Viimane kord see ei õnnestunud, kuid peame sellest õppima,» lausus Matton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles