Tipphetked: Rafael Nadal tuli Prantsusmaa lahtistel jälle tšempioniks

Postimees Sport
Copy

Rafael Nadalist sai tennisehooaja teise slämmiturniiri võitja meesüksikmängus, kui Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel finaalis alistas hispaanlasest tiitlikaitsja austerlase Dominic Thiemi 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Avasetis mängisid mõlemad mehed täiesti imelist tennist, mida on juba nimetatud ka aasta parimaks setiks. Seal suutis Nadal oma paremuse maksma panna ja 6:3 seti võita.

Teises setis suutis aga Thiem valmistada väiksemat sorti üllatuse, kui oma mängu peale surudes sundis ta Nadali korduvalt eksima ja nii lõpuks ka setivõidu seisuga 7:5 võttis. 

Sealt edasi sai aga austerlase jõud otsa ning Nadal võttis kaks vägagi kindlat setivõitu seisuga 6:1 ning tuli nii 12-kordseks Prantsusmaa lahtiste meistriks. 

Enne mängu: 

Liivaväljakute kuningas Nadal (ATP 2.) alistas poolfinaalis šveitslasest vanameistri Roger Federeri (ATP 3.) kolmes setis 6:3, 6:4, 6:2. Thiem (ATP 4.) lülitas nelja parema seas konkurentsist serblasest maailma esireketi Novak Djokovici, olles maratonlahingus parem 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5.

Nadal ja Thiem kohtusid Prantsusmaa lahtiste finaalis ka möödunud aastal, kui hispaanlane pani paremuse kindlalt maksma, saavutades 6:4, 6:3, 6:2 võidu. Kui Thiemil pole ühtegi slämmivõitu, siis Nadal jahib karjääri 18. suurt triumfi. Prantsusmaal on Nadal võidutsenud koguni 11 (!) korda.

Kokku on Nadal ja Thiem omavahel kohtunud 12 korda, neist kaheksa matši on lõppenud hispaanlase ja neli austerlase võiduga. Eelmine omavaheline mäng pärineb tänavuselt Barcelona turniirilt, kui Thiem sai poolfinaalis Nadali üle 6:4, 6:4 võidu.

Dominic Thiem (üleval) ja Rafael Nadal (all).
Dominic Thiem (üleval) ja Rafael Nadal (all). Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Kogu mäng järelvaadatavana:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles