Briti väljaanne paljastas Venemaa kergejõustikuliidu suure pettuse

Postimees Sport
Copy
Danil Lysenko
Danil Lysenko Foto: BEN STANSALL / AFP

Briti väljaanne The Sunday Times tuli välja suure paljastusega, mille abil tõestati ära, kuidas Venemaa kergejõustikuliit aitas nende kõrgushüppajal Danil Lõssenkol läbi viia suurt pettust.

Lõssenko ei olnud 12 kuu jooksul kolmel korral dopinguküttidele kättesaadav ning nii jäid vajalikud proovid andmata. Selle eest määrati talle võistluskeeld eelmisel suvel ning ühtlasi ei saanud venelane pärast seda enam neutraalse sportlasena rahvusvahelistel võistlustel osaleda.

The Sunday Times paljastas, et Venemaa kergejõustikuliit võltsis dokumente, millega üritati näidata, et Lõssenko oli antud ajal haige. Dokumente olid allkirjastanud ja väljastanud arstid, keda isegi olemas ei ole.

Tegelikult ei olnud võltsitud dokumentides vale mitte ainult arstide osa, vaid ka kliinik, kust dokumente väljastati, osutus tegelikult aadressi järgi tühjaks ehitusplatsiks Moskvas.

Antud olukorra osas on alustatud mitu uurimist. Tegu on karmi löögiga Venemaale, kuna järgmisel nädalal otsustatakse, kas Venemaa kergejõustikukoondis lastakse Tokyo olümpiale või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles