Kahekordse maailmameistriga treenima hakkav Kristjan Ilves ei karda norralastelt kambakat saada

Kris Ilves
, reporter
Copy
Eesti kahevõistleja Kristjan Ilves (vasakul) ja Norra koondise peatreener Peder Sandell eilsel pressikonverentsil. Kas millegi suure algus?
Eesti kahevõistleja Kristjan Ilves (vasakul) ja Norra koondise peatreener Peder Sandell eilsel pressikonverentsil. Kas millegi suure algus? Foto: Mihkel Maripuu

Mullu veebruaris kahevõistluse MK-sarjas esimest ja seni ainsat korda poodiumile kerkinud, kuid järgnenud hooajal eri probleemide küüsis vaevelnud Kristjan Ilvesel avaneb erakordne võimalus treenida järgmised kolm aastat maailma tippu kuuluva Norra koondisega.

Eesti olümpialootus saab samad treeningutingimused nagu kahevõistluse möödunud hooaja absoluutne valitseja, kahekordne maailmameister ja olümpiahõbe Jarl Magnus Riiber. Tegelikult on tingimused ainult üks oluline osa lepingust, mille Eesti ja Norra suusaliidud eilsel pressikonverentsil allkirjastasid.

Kahe riigi alaliidud sõlmisid küll aastase lepingu, aga kui koostöö sujub plaanipäraselt, pikendatakse seda olümpiatsükli lõpuni. Vähem kui kolme aasta pärast toimuvad Pekingi taliolümpiamängud on spordipidu, kus Ilves loodab särada kõige teravamas tipus.

Eeloleval hooajal kahevõistluses tiitlivõistlusi kavas pole. See tähendab, et Ilves saab enda sõnul rahulikult uut ja põnevat protsessi jälgida ning kevadel järeldused teha. «Minu suurem siht, miks ma üldse sporti teen, on Pekingi olümpiamängudel medalile jõuda. Annan kõik need kolm aastat endast maksimumi,» lubas Ilves, kes tähistab esmaspäeval 23. sünnipäeva.

Suure arenguhüppe ootuses

Ilvese eelmine hooaeg ebaõnnestus. Tulemused valmistasid pehmelt öeldes pettumust, peamine põhjus oli ületreenimine. «Kui mul oleks olnud hea hooaeg ja ma võidelnuks norralastega kohtadele esikuuikus, siis ilmselt ei oleks seda pakkumist tulnud. Kokkuvõttes on hea, et midagi läks mööda. Igal halval asjal on ka hea külg,» vaatas Ilves läinud hooajale tagasi kahetiste tunnetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles