Buffon lahkub PSGst, tulevik küsimärgi all

Toimetas Silver Tabo
Copy
Gianluigi Buffon PSG särgis.
Gianluigi Buffon PSG särgis. Foto: FRANCK FIFE / AFP

Pikaaegne Itaalia jalgpallikoondise ja Torino Juventuse klubi väravavaht Gianluigi Buffon lahkub käimasoleva kuu lõpus pärast ühte hooaega Prantsusmaa meisterklubist PSG.

41-aastane puurivaht liitus PSGga mullu juulis vabaagendina ning tegi möödunud hooajal kõikide sarjade peale kaasa 25 kohtumist. Enne seda kuulus üheksakordne Itaalia kõrgliiga Serie A meister Juventuse ridadesse, osaledes 17 aasta jooksul 656 mängus.

«Lahkun õnnelikuna, kuna nautisin seda kogemust, mis aitas mul kahtlemata areneda,» teatas Buffon. «Täna (eile – toim) saab minu seiklus väljaspool Itaaliat läbi,» lisas ta.

«Ernest Hemingway kirjutas, et maailmas on ainult kaks kohta, kus inimesed saavad õnnelikult elada: kodus ja Pariisis. Täna kehtib see ka minu kohta: Pariis jääb mingil moel alatiseks minu koduks,» teatas vanameister.

Kas Buffoni karjääri on läbi või mitte, kõnealusest avaldusest ei selgu. Siinkohal tasub meenutada, et itaallane on karjääri jooksul esindanud vaid kolme klubi ehk Parmat (1995–2001), Juventust (2001–2018) ja PSGd (2018–2019).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles